29 / 04 / 2024

İstanbul Boğazkesen Mescidi gün yüzüne çıkmaya başladı!

İstanbul Boğazkesen Mescidi gün yüzüne çıkmaya başladı!

İstanbul Rumeli Hisarı'nda tartışmalar arasında yapımı devam eden " Boğazkesen Mescidi " nin mimarisi gün yüzüne çıkmaya başladı.



Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethinden önce yaptırılan Rumeli Hisan'nın kale ve burçları bakımsızlık nedeniyle kapalı tutulmaya devam ederken hisarın tiyatro alanında yapımına başlanan ve tartışmalara neden olan Boğazkesen Mescidi projesinde kaba inşaatta sona yaklaşıldığını yerinde tespit ettik. Ağustos ayında hizmete girmesi beklenen mescit için açık hava tiyatrosunun olduğu alan saç levhalarla katılırken, çalışmaların aralıksız devam ettiğine tanık olduk. 


İBB'den cami kararı Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belyediyesi'nde olan mescidin yapımı için 28 Mayıs 2013'de yapı ruhsatı alındı. 2014 Haziran'da inşaat başladı. Ağustos ayında açılışı planlanan projenin kaba inşaatında sona yaklaşılırken sanat tarihi uzmanları, 18. yüzyılda yıkıldığı tahmin edilen projeye "gereksiz ve ideolojik" olduğu için karşı çıkıyor. 


Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Bakırköy ilçesinde Dünya Ticaret Merkezi'ne ait arsanın 4 bin 350 metrekarelik alanına 86 bin 970 metrekare yüzölçümünde cami yapılmasına ilişkin imar planı değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi. 



Milliyet 


Geri Dön