28 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Erdoğan: İFM yabancı sermaye açısından cazibe merkezi olacak

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Erdoğan: İFM yabancı sermaye açısından cazibe merkezi olacak

İstanbul Ataşehir’de inşa edilen İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı bugün törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu proje ile birkaç yıl içerisinde İstanbul’un dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi.



İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) Türkiye’yi finans alanında bir üst lige çıkaracağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu projenin İstanbul’un önünde yeni fırsat pencereleri açacağını bildirdi.

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Erdoğan: İFM yabancı sermaye açısından cazibe merkezi olacak

Konuşmasında; dünyada da New York, Londra, Frankfurt gibi asırlık merkezlerin yanında Dubai, Singapur, Hong Kong gibi sonradan bu listeye dahil olan önemli finans merkezlerinin de bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel finansn ağırlık merkezinin giderek daha belirgin bir şekilde batıdan doğuya doğru kaydığına işaret etti.

Bu çerçevede Asya ve Avrupa arasında artan ticari rekabetin yanı sıra Türkiye’nin jeopolitik konumunun, İstanbul'un önünde yeni fırsat pencereleri açacağını kaydeden Erdoğan, ‘Türkiye Modeli’ ile hedefleri bir adım yukarı taşıdıklarını vurguladı. Tarihi olarak doğu ve batı arasında hem coğrafi hem de ticari köprü görevi üstlenen İstanbul'un günümüzde finansal piyasalar arasında aynı bağı kurma potansiyeline sahip olduğuna inanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidara geldikten birkaç yıl sonra İstanbul'u dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline getireceklerini vaat ettiklerini, İFM’nin açılışı ile de bu sözlerini yerine getirdiklerinin altını çizdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön