11 / 05 / 2024

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Erdoğan: İFM yabancı sermaye açısından cazibe merkezi olacak

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Erdoğan: İFM yabancı sermaye açısından cazibe merkezi olacak

İstanbul Ataşehir’de inşa edilen İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı bugün törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu proje ile birkaç yıl içerisinde İstanbul’un dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi.



AKILLI YEŞİL BİNALAR

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Erdoğan: İFM yabancı sermaye açısından cazibe merkezi olacak

Erdoğan, İFM’nin çevreye saygılı, doğa dostu, sıfır atık uyumlu özellikleriyle de örnek bir proje olduğunun altını çizerek Türkiye'nin ilk eser sözleşmesine dayalı yeşil kira sertifikasının ihracıyla elde edilen 600 milyon lira değerindeki fonu, projedeki çevre dostu yeşil binalarda kullandıklarını söyledi. Toplam 1,4 milyon metrekare alana sahip olan projede, 21 ofis binasıyla, 100 bin metrekarelik alışveriş merkezi yer alıyor. Ayrıca 2 bin 100 kişilik kongre merkezi, otel 26 bin 500 araçlık otopark kapasitesine sahip bulunuyor.

YABANCI SERMAYE AKIŞI ARTACAK

İstanbul Finans Merkezi’nin, yerli ve yabancı finans kuruluşlarının bölgede faaliyet göstermeye başlamasıyla ülke ekonomisine ciddi katkılarının olacağının kaydeden Erdoğan, İFM’nin üç kıtanın buluşma noktası olan İstanbul'da yeni bir finansal ekosistem oluşturacağını, uluslararası sermaye akışını kolaylaştırarak yatırım çekme potansiyelimizi de artıracağını savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön