12 / 05 / 2024

İstanbul Fuar Merkezi’nin kapalı alanı 225 bin metrekare olacak! Resmen düğmeye basıldı!

İstanbul Fuar Merkezi’nin kapalı alanı 225 bin metrekare olacak! Resmen düğmeye basıldı!

İstanbul Yeşilköy'de 11 salonun yer aldığı İstanbul Fuar Merkezi’nin (İFM) kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye yükseltiliyor. Tüm ayrıntılar resmen belli oldu. İşte detaylar...



İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, konu ile ilgili açıklamasında Türkiye'yi fuarcılıkta marka ülke yapma hedefine değinerek, "Bu kapsamda Yeşilköy'de şu anda 11 salonun bulunduğu İstanbul Fuar Merkezi'ni Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedef doğrultusunda 96 bin metrekareden 225 bin metrekareye büyüteceğiz" diye konuştu ve bu proje tamamlandığında, İstanbul'un Avrupa'da bu kadar büyük kapalı fuar alanına sahip ender şehirlerden biri olacağına dikkat çekti. 

İFM'nin fuarlarını hala 96 bin metrekare kapalı alanda düzenlediğine vurgu yaparak, İFM'de konsept projesi hazırlanan ilave fuar alanı ve ikinci etap olarak projelendirilecek kısmın da dahil edildiğinde toplam kapalı fuar alanının ilk etapta 170 bin metrekareye yükseleceğini dile getirdi. 

İstanbul Fuar Merkezi’nin kapalı alanı 225 bin metrekare olacak! Resmen düğmeye basıldı!

Avdagiç, konu ile ilgili olarak "Ayrıca hemen yanımızdaki arazi üzerinde de inceleme çalışmaları başlatıldı. Buranın da İFM'ye katılmasıyla toplam kapalı fuar alan büyüklüğü Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği üzere 225 bin metrekareye ulaşacak" açıklamasında bulundu. 

İstanbul Fuar Merkezi için genişleme sürecini geçtiğimiz sene başlat5tıklarının altını çizen Şekib Avdagiç, 2022 yılında fuar merkezinde 71 fuar kiralaması gerçekleştirdiklerine, 2023 için de 82 fuarın sözleşmesini imzaladıklarına dikkat çekti. 

"Bunlar pandemi öncesi dönemle, yani 2018 ve 2019 yılıyla kıyaslandığında 2 kat büyümeye işaret ediyor" diyen Avdagiç, konu ile ilgili açıklamasını, mevcut fuar salonlarının artırılmasının zaruri hale geldiğine ve bu kapsamda çalışmaların yapıldığına vurgu yaptı. 

Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekarelik fuar alanı yapılıyor! İnşaat başladı!

SSK, BağKur Emekli Sandığı 2023 zammı açıklandı! Bu rakamı duyan emeklinin resmen dünyası başına yıkıldı! Hemen bakın!

Yüksek Hızlı Tren biletlerine zam geldi! Hızlı tren 2023 fiyatları ne kadar?


Geri Dön