12 / 10 / 2024

İstanbul hastaneye doydu artık ruhsat yok!

İstanbul hastaneye doydu artık ruhsat yok!

Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu kentteki hastane sayısı 281e ulaşınca harekete geçti. Bundan böyle ihtisas hastaneleri dışında kimseye ruhsat verilmeyecek...




İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş 2004 yılından bu yana yapılan devlet ve özel hastane sayısıyla yeterli seviyeye ulaşıldığını, Sağlık Bakanlığının hastane yatırımları için istenen ön izin belgesini İstanbul için  kaldırdığını açıkladı. Star İstanbulun sorularını yanıtlayan Kocabaş, bir kaç yıl öncesine kadar  Sağlık Bakanlığından alınan ön izin belgesiyle hastane ruhsatı alındığını hatırlattı ve Belediye başkanımız Kadir Topbaş göreve geldiğinden bu yana özellikle hastane yatırımlarının önünü açtı. Bu nedenle özel imar izinleri verdik. Ancak Sağlık Bakanlığı İstanbulun yeteri kadar hastaneye sahip olduğunu bildirdi ve ön izin belgeleri kaldırıldı. Bundan böyle İstanbulda ihtisas ve AR-GE çalışmaları yapanların dışında hiç bir hasteneye izin verilmeyecek dedi.

Hepsinin önü açıldı

Nüfusu gittikçe artan İstanbulda sağlık yatırımlarına büyük önem verdiklerini anlatan Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, 8 yıldır hastanelere özel imar verildiğini her türlü sağlık ve turizm yatırımının önünün açıldığını söyledi. Kocabaş, 2004-2011 yalları arasında sağlık yatırımlarında yüksek teknolojnin gelişmesi için ayrıcalıklı imar verdik. Bazı ilçelerde hiç hastane yoktu. Şimdi İtanbulun her ilçesinde en az 3 tane hastane var diye konuştu.

Adım başı hastane var

İstanbulda özel, devlet ve üniversite olmak üzere 281 hastane bulunuyor. Bunlardan 112si Sağlık Bakanlığına, 159u özel işletmelere, 10u da üniversitelere ait olarak hizmet veriyor. Sadece Bakırköy ve Şişlide 28 hastane var.  Yeni ilçe olan Ataşehir bile ikisi devlet 4ü özel olmak üzere 6 hastaneye sahip. Sadece Adalar ile Arnavutköyde birer devlet hastanesi mevcut. Bağcılarda 2si devlet 5i özel, Bahçelievlerde 3ü devlet, 12si özel, Beşiktaşta 3ü devlet, 8i özel, Beyoğlunda 5i devlet 5i özel ve Fatihte 6sı devlet, 5i üniversite 10u da özel olmak üzere 21 hastane vatandaşa sağlık hizmeti veriyor.
Star/Şenol Baştakar

 


Geri Dön