02 / 05 / 2024

İstanbul Havalimanı’na yeni mekan!

İstanbul Havalimanı’na yeni mekan!

İstanbul Havalimanı'nda yepyeni bir yeme içme mekanı kuruluyormuş. Yaklaşık 3 bin metrekarelik bir alanda kurulacak yeni yeme içme bölümünde hamburger tarzı fastfood da olacakmış, normal yemek restoranları da…



Tüm etapları tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Havalimanı nisan ayından bu yana hizmet veriyor. Toplam dört etapta tamamlanacak olan yapı, 90 milyon yolcu kapasiteli terminal binası, iki bağımsız paralel pist, taksi yolları, apron-terminal binaları, hava trafik, haberleşme ve meteoroloji sistemleri ile diğer hizmet binalarından oluşuyor.

Birinci etabın ikinci aşamasında ise üçüncü bağımsız pist devreye girecek. Projenin ilerleyen etaplarında ek terminal binaları ve pistlerle yıllık yolcu kapasitesi 200 milyona ulaşacak. Tüm fazları tamamlandığında İstanbul Havalimanı'nın her türlü uçak tipinin operasyonuna uygun toplam 6 bağımsız pisti olacak ve 350'den fazla destinasyona uçuş imkânı sunacak.

Tesis büyüklüğü kadar içindeki mekanlarla da konuşuluyor. Burada birçok perakendecinin de mağazası bulunuyor. Mağaza zincirlerinin yöneticileri cirolardan oldukça memnunmuş. Yeme içme mekanları da oldukça iddialı. Çok da iyi işler yapıyorlarmış. İstanbul Havalimanı'nda Türk Hava Yolları'nın lounge'ı dışında bir lounge daha bulunuyor. Bu iki mekanda da alkol serbest. Para’da yer alan habere göre; İstanbul Havalimanı'nda yepyeni bir yeme içme mekanı kuruluyormuş. Yaklaşık 3 bin metrekarelik bir alanda kurulacak yeni yeme içme bölümünde hamburger tarzı fastfood da olacakmış, normal yemek restoranları da. Bu mekanlarda da alkollü içki servisi yapılacakmış. Böyle bir alan dünyada ikinci olacakmış.

Almanlar İstanbul'da havalimanı yatırımı için fırsat kolluyor!
 


Geri Dön