02 / 05 / 2024

İstanbul için zaman daralıyor! Dikkat! Marmara'daki fay hattı...

İstanbul için zaman daralıyor! Dikkat! Marmara'daki fay hattı...

Beklenen büyük İstanbul depremi sık sık gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Karadeniz depreminin ardından İstanbul depremi yeniden konuşulmaya başlandı. Peki İstanbul depremi ne zaman olacak? İşte detaylar...



Zonguldak Ereğli açıklarında önceki gün yaşanan 4.4 şiddetindeki depremin Marmara'dai fay hattı ile ilgisi bulunmadığına dikkat çeken Naci Görür, "Sonraki depremin Doğu Anadolu Fayı üzerinde Erkenek, Çelikhan, Kahramanmaraş Türkoğlu bölgelerinde olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

İstanbul depremiyle ilgili konuşan Naci Görür, İstanbul'da değişen bir durum olmadığına vurgu yaparak "İstanbul’da beklenen depremin zaman periyodu tükeniyor" açıklamasında bulundu.

İstanbul için zaman daralıyor! Dikkat! Marmara daki fay hattı...

"İstanbul bir sismik boşluktur, muhakkak 7.0 üzerinde bir depremle sınanacak" ifadelerini kullanan Görür, bu şekilde Kuzey Anadolu Fayı'nın enerjisini boşaltacağına dikkat çekti. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Görür, "Marmara Denizi’nde 99’dan itibaren 30 yıl içerisinde deprem olma olasılığı yüzde 62" diye konuştu ve Zonguldak depreminin İstanbul'da beklenen depremi tetiklemesinin uzak bir ihtimal olduğunu dile getirdi. 

Karadeniz depremi fayları tetikledi! 45 ilde deprem bekleniyor! İstanbul depremi ne zaman olacak? İşte il il liste!

İstanbul için kan donduran deprem tahmini: 320 bin kişi ölümle burun buruna!

İstanbullulara kötü haber! 48 bin bina ağır hasar alacak!


Geri Dön