17 / 05 / 2024

İstanbul PERDER'den ucuz et satmaya devam kararı! Kıymanın kilosu 190 TL’den satılacak!

İstanbul PERDER'den ucuz et satmaya devam kararı! Kıymanın kilosu 190 TL’den satılacak!

Et ve Süt Kurumu ile mutabakata varan İstanbul PERDER, sabit fiyat uygulamasıyla et satışına devam edeceğini açıkladı. Dernek, kararı tüketicilerden gelen yoğun talep üzerine aldığını duyurdu.



ÜYE MARKETLERDE UCUZA SATILIYOR

Faruk Güzeldere, açıklamasına şöyle devam etti:

"ESK ile vardığımız mutabakat sonucu, faaliyetlerini İstanbul’da sürdüren PERDER  üyeliği bulunanperakende zincir marketler olarak, ESK’dan tedariği yapılan karkas etlerden üretilen kıyma ve kuşbaşı etleri Ramazan Ayı süresince tüketicilerimize uygun fiyat üzerinden ulaştırdık. Tüketicilerimizden yoğun talep gelmesi üzerine İstanbul PERDER olarak, Et ve Süt Kurumu ile mutabakatımızı yeniledik ve kampanyaya dahil durumdaki 30 üyemizin sahibi olduğu 1.056 mağazada 1 kilogram kıyma 190 TL’den ve 1 kilogram kuşbaşı etin 210 TL’den satışının devam etmesi kararı aldık.”

3 FARKLI FİYAT TARİFESİ ORTAYA ÇIKTI

Et ürünlerinin uygun fiyatla vatandaşa arzı için Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu ve İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER)  ile ortak çalışma başlatmıştı.

İstanbul PERDER den ucuz et satmaya devam kararı! Kıymanın kilosu 190 TL’den satılacak!

Çalışma sonucu Ramazan ayı boyunca ette fiyatları sabitleme kararı alınmasının ardından PERDER üyesi marketlerde dana kıymanın 190 TL’den, dana kuşbaşının ise 210 TL’den satışına başlandı. Vatandaşa ucuz et tedariki için Et ve Süt Kurumu ile PERDER arasında yapılan mutabakat sonucu ucuz et satışına başlanınca, kentte Ramazan Ayı boyunca et ürünlerinde 3 farklı tarife ortaya çıktı.

Kıymanın kilosunun 119 liraya, kuşbaşının kilosunun ise 129 liraya satışa sunulduğu  Et ve Süt Kurumu’na gelenler vatandaşlar, fiyatları görünce yeni mağazalar açılması taleplerini dillendirdi. PERDER üyeliği bulunmayan marketler ve semt kasaplarında ise kıymanın kilo fiyatı 320 TL, kuşbaşının kilogram fiyatı ise 350 TL’den satışa sunuluyor.

Dana kıyma 20 TL daha zamlandı!  Kasaplara da ucuz et verilsin talebi...

Müjdeyi Bakan verdi! Emekliye “refah payı” ödenecek!

Narlıdere'de lüks sitenin hızla yanmasının nedeni ne? Binalarda hangi önlemler alınmalı?

 


Geri Dön