16 / 05 / 2024

İstanbul yabancı iş adamlarının ikinci evi haline geldi!

İstanbul yabancı iş adamlarının ikinci evi haline geldi!

Yatırımcıların akın ettiği İstanbul'da otel ve restoranlar ortalama yüzde 100 doluluk oranıyla çalışıyor. Geçtiğimiz hafta sadece bir gün dönen ekonomi 8.5 milyon Euro'yu buldu...



Yatırımcıların akın ettiği İstanbul her gün onlarca uluslararası kongre ve toplantı organizasyonu gerçekleşiyor. Bir günde 20'ye yakın uluslararası iş etkinliğinin yaşandığı şehre günde ortalama 15 bin yabancı işadamı geliyor. Bu durum İstanbul'un ekonomisine de yansıyor.En lüksünden butiğine, 3 yıldızlısından 5 yıldızlısına kadar bütün oteller son bir aydır ortalama yüzde 100 doluluk oranıyla çalışıyor.İş adamları günlük ortalama 500 euro harcadı.Geçtiğimiz hafta sadece bir gün dönen ekonomi 8.5 milyon Euro'yu buldu. 


İstanbul kış aylarında da birçok uluslararası kongre ve toplantı orginazasyonuna ev sahipliği yapacak. Otelciler 2012'yi yıl ortalamasında yüzde 80 doluluk oranıyla kapatacaklarını söylüyor. 


LE MERİDİEN, Four Seasons İstanbul Otel, Çırağan Palace Kempinksi gibi büyük otellerin direktörleri, 2012'yi beklenenin üzerinde bitereceklerini ve 2013'ün ilk üç ayında da ellerindeki işin, 2012 yılının aynı dönemine kıyasla daha iyi olduğunu belirtti.


Geri Dön