17 / 05 / 2024

İstanbul'a iki büyük hal!

İstanbul'a iki büyük hal!

İstanbul'da hayata geçirilecek olan iki yeni halden biri Tuzla'da, diğeri ise Kayaşehir, Silivri, Hadımköy ya da Çatalca'da inşa edilecek.



 

Yeni Hal Yasası henüz çıkmadı ancak İstanbul’da hazırlıklar sürüyor. Para Dergisi'nin haberine göre, İstanbul’da iki büyük hal kurulacak. Anadolu yakasında 50 yıldır faaliyette bulunan Ataşehir Hali’nin Tuzla’ya taşınacağı kesinleşti. Bu konuda projeler tamamlandı. Yatırımın 2018 yılında yapılması planlanıyor. Yenihal Tuzla’nın Aydınlı bölgesinde 450 bin metrekarelik bir alan üzerine hayata geçirilecek. Ataşehir halinin 90 bin metrekarelik bir alanda kurulu olduğunu da söyleyelim

 

Bayrampaşa Hali’nin taşınacağı yer ise henüz belli olmadı. Birkaç ihtimal üzerinde duruluyor. Başakşehir ilçesine bağlı Kayaşehir bu alan için düşünülen yerlerden biri. Kayaşehir dışında Silivri, Hadımköy ve Çatalca da alternatif yerler arasında bulunuyor. Bu konuda kararı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi verecek. Bayrampaşa Hali tek başına değil, balık hali, kuru gıda hali, Rami toptancıları ve çiçek hali ile birlikte taşınacak.

 

 


Geri Dön