30 / 04 / 2024

İstanbul'da 2018'de 16 spor tesisi açılacak!

İstanbul'da 2018'de 16 spor tesisi açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbullulara spor yapabilecekleri yeni alanlar kazandırıyor. Bu kapsamda tadilata alınarak baştan sona yenilenen Esenler Spor Kompleksi yeniden hizmete açıldı.




İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılında İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen ve 2016'ya kadar Esenler Belediyesi tarafından "Kemer Spor Kompleksi' olarak hizmet veren tesiste geniş çaplı bir tadilat çalışması yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, baştan sona yenilenen tesis yeni yüzü ve yeni branşlarıyla İstanbulluların hizmetine açıldı.

 

YENİLENEN TESİS 11 BRANŞTA SPOR SEVERLERİN HİZMETİNDE

 


Bakım ve onarıma alınan Esenler Spor Kompleksi’nin spor salonu ve yüzme havuzu dahil birçok bölümü yeniden inşa edildi. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yüzme havuzu, spor salonu, uzak doğu sporları için yeni alanlar, stüdyo derslikler ve okçuluk salonları tesise kazandırıldı. 


İnşaat çalışmaları tamamlanıp çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra gerekli testlerden başarıyla geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Esenler Spor Kompleksi; yüzme, basketbol, voleybol, tekvando, karate, okçuluk, step-aerobik, pilates, fitness, güreş ve fittoman branşlarında bireysel ve takım halinde spor yapanlara hizmet verecek. 

 

YIL İÇİNDE 16 TESİS DAHA AÇILMASI PLANLANIYOR

 


Yılda 7 milyon kişinin spor yaptığı, 300’ün üzerinde kurum, dernek ve STK’nın hizmet aldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut spor tesislerinin yanında, çalışmaları devam eden Sultangazi 75. Yıl Yüzme Havuzu, Şile Spor Kompleksi, Beyoğlu Cemal Kamacı Spor Kompleksi ve Şenlikköy Stadı gibi 16 spor tesisi ve kompleksinin yıl sonuna kadar vatandaşların hizmetine açılması bekleniyor. 


 


Geri Dön