30 / 04 / 2024

İstanbul'da 7 bin evsiz var!

İstanbul'da 7 bin evsiz var!

1995 yılından beri evsizler için faaliyet gösteren ve kendi çabalarıyla 250 evsize kapısını açan Şefkat Der’in başkanı Hayrettin Bulan ise Türkiye’de evsiz sayısına dair ciddi bir veri eksikliği olduğunu dile getiriyor.




250 evsize kapısını açan Şefkat Der’in başkanı Hayrettin Bulan ise Türkiye’de evsiz sayısı hakkında açıklamalar yaptı.  Bulan, İstanbul’da 7 bin civarında evsizin olduğunu belirtiyor. 

 

Şefkat Der’in başkanı Hayrettin Bulan konu hakkında şu açıklamları yaptı; “2017 yılı başında, Aile ve Sosyal Belediyeler Bakanlığı bir genelge yayınladı. Kimsenin evsiz kalmayacağı, kamu misafirhanelerinde dahi evsizlerin ağırlanabileceği yazıyor. Fakat altyapı eksikliğinden dolayı bu genelgeye sahip çıkılmıyor. 60 yaşını aşan her yaşlının huzurevinde kalma hakkı varken, huzurevlerinde yer yok. En iyi ihtimalle 4 ila 5 ay sonraya gün veriliyor. Ağır fiziksel engelliler için bakımevleri var, kesinlikle yer yok. İlçe belediyeleri elini taşın altına koymalı. İBB tek başına mücadele ediyor. Her belediye 50’şer kişilik yer açsa şimdi farklı bir konumda olurduk. ‘Evsizlere ev açarsak, ilçenin prestiji düşer’ diyen bir belediye başkanını bizzat kendim biliyorum. Sadece donarak öldüklerinde evsizlerin sesini duyuyoruz. Bu mantık değişmeli.”


Geri Dön