26 / 05 / 2024

İstanbul’da 817 bin bina deprem riski altında!

İstanbul’da 817 bin bina deprem riski altında!

Kahramanmaraş merkezli depremler, büyük İstanbul depremini bir kez daha gündeme getirdi. Uluslararası yayın kuruluşu Al Jazeera, kentteki yapı stokunun yüzde 70'inin 2000 yılı öncesinde inşa edildiğine dikkat çekti.



Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açan depremler tüm dünyada günlerdir bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ediyor.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, Kahramanmaraş ve Elbistan depremlerinin “’Sıradaki biz miyiz?’ diye soran İstanbullular arasında büyük korkuya yol açtığını” yazdı. Deprem uzmanlarının, uzun süredir İstanbul’da büyük bir deprem beklediğine dikkat çeken kanal, İstanbul’da yaşayan vatandaşların görüşlerine yer verdi.

İstanbul’da 817 bin bina deprem riski altında!

İSTANBULLU VATANDAŞLAR NE DEDİ?

İstanbul'da büyüyen Ayşegül Rahvancı, yaklaşık 25 yıllık binada yaşadığını ve olası bir deprem nedeniyle büyük stres yaşadığını belirterek “Kiraları çok yüksek olduğu için daha yeni bir evde kalamam. Yaşadığım evin çökebilme ihtimali mental olarak insanı olumsuz etkiliyor” dedi.

Beyoğlu'nda 50 yıldan eski bir apartmanda yaşayan Zeynep Urs da “Daha yeni bir eve taşınmayı düşünürdüm ama makul fiyatlara bir ev bulmak şu anda çok zor. Mecbur olarak katlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kadıköy'de yaşayan Uğur Kumtaş ise yaşadığı binaya güvendiğini ancak depreme başka bir yerde yakalanmaktan korktuğunu anlattı.

 


Geri Dön