17 / 06 / 2024

İstanbul’da 817 bin bina deprem riski altında!

İstanbul’da 817 bin bina deprem riski altında!

Kahramanmaraş merkezli depremler, büyük İstanbul depremini bir kez daha gündeme getirdi. Uluslararası yayın kuruluşu Al Jazeera, kentteki yapı stokunun yüzde 70'inin 2000 yılı öncesinde inşa edildiğine dikkat çekti.



YAPI STOKU PROBLEMLİ GÖRÜNÜYOR

Al Jazeera, nüfusu 20 milyonu da aşan İstanbul’da yaşayan çok sayıda kişinin benzer bir korku içerisinde olduğunu, Kahramanmaraş ve Elbistan’da yaşanan depremlerle birlikte kentte endişelerin daha da arttığını ve halkın korkmaya başladığını belirtti.

Kanal; alınan resmi verilere göre kentte 2000 yılı öncesinde inşa edilen 817 bin bina bulunduğunu, bunun şehirdeki yapı stokunun yüzde 70'ini oluşturduğunu ifade etti.

İstanbul’da 817 bin bina deprem riski altında!

Katar televizyonuna konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görevli Jeoloji Profesörü Şükrü Ersoy, İstanbul depreminin kesin olduğunu kaydederek “Deprem bugün yaşansa bizim için kesinlikle sürpriz olmaz” şeklinde konuştu. Son depremlerde yeni yapılan binaların da yıkıldığına dikkat çeken Ersoy, “Türkiye'de inşaat sektöründe yolsuzluk o kadar yüksek düzeyde ki birçok usulsüzlük yaşanıyor” diye konuştu.


Geri Dön