30 / 04 / 2024

İstanbul’da dolmuş ve taksiler için çok konuşulacak düzenleme! O şart kaldırıldı!

İstanbul’da dolmuş ve taksiler için çok konuşulacak düzenleme! O şart kaldırıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) minibüsleri 8 artı 1 koltuk kapasiteli dolmuş taksilere dönüştürmeye teşvik etmek amacıyla, daha önce dönüştürülen dolmuş taksilere koyduğu ‘Üç yıl süreyle devredilemez’ şartını kaldırdı.



İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce'nin başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen UKOME toplantısından minibüsleri dolmuş taksilere dönüştürmek için flaş bir karar çıktı. UKOME, minibüsleri 8 artı 1 koltuk kapasiteli dolmuş taksilere dönüştürmeye teşvik etmek amacıyla, daha önce dönüştürülen dolmuş taksilere koyduğu ‘Üç yıl süreyle devredilemez’ şartını kaldırdığını açıkladı.

İstanbul’da dolmuş ve taksiler için çok konuşulacak düzenleme! O şart kaldırıldı!

30 KASIM 2023’E KADAR SÜRE

Öte yandan, UKOME toplantısında, 8 artı 1 taksiye dönüşmeyen 472 hak sahibine 30 Kasım 2023 tarihine kadar süre verildi.

Söz konusu toplantıda, 8 artı 1 koltuk kapasiteli taksiler için durak yeri oluşturulmasına karar verildi.

Bu taksilere reklam alınması hususunun da görüşüldüğü toplantıda, taksilerin yan bölümlerinin reklam için kullanılması, dizaynı bozmamak ve siyah yüzey ile sınırlı kalmak şartıyla kabul edildi.

Taksilere yönelik maddeler görüşülürken söz alan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, minibüs ve taksi dolmuştan 8 artı 1 taksiye dönüşüm hakkı kazanan 1.755 kişiden 1.283'ünün hakkını kullandığını ancak henüz 472 kişinin ise hakkını kullanmadığını ifade etti.

Bunların 8 artı 1 yerine 4 artı 1'e dönüşmek amacı ile yoğun bir gayret içerisinde olduklarına vurgu yapan Buğra Gökce, 4 artı 1'e dönüşümün söz konusu olmayacağını, bu kişilere 2 ay daha süre verildiğini ve bunun yanı sıra, bu süreye kadar haklarını kullanmazlarsa kırsal kesimlerdeki hatlarda görev alacaklarının altını çizdi.

Konuşmalardan sonra oylanan söz konusu teklif, oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda aynı zamanda sürücü güzergahı, yayalaştırma ve parkomat projeleri de görüşüldü.

İstanbul’da dolmuş ve taksiler için çok konuşulacak düzenleme! O şart kaldırıldı!

TOPLU ULAŞIMA ZAM

Öte yandan, önceki ay İstanbul’da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam yapılmıştı.

Kabul edilen zam teklifi kapsamında, taksilerde taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya ve aynı zamanda, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 8,51 liradan 13,75 liraya çıkmıştı. Yine sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 100,80 liradan 152,73 liraya ve ayrıca, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 40 liradan 70 liraya yükselmişti.

Adalet Bakanlığı yüksek maaşlı personel alımı az önce başladı! Açık kadrolar ve son başvuru tarihi peş peşe açıklandı!

O belediyeden depreme dayanıklı konut müjdesi! 120 ve 84 ay vade fırsatı ve peşin alımlarda yüzde 10 indirim!

Bizim Toptan’da 9 kg Peros bulaşık deterjanı 229 TL’ye, 20 kg çamaşır suyu 195 TL’ye, 20 kg el sabunu 258 TL’ye düştü!

Geri Dön