29 / 04 / 2024

İstanbul’da en çok neyin fiyatı arttı? Şok olacaksınız! İTO açıkladı

İstanbul’da en çok neyin fiyatı arttı? Şok olacaksınız! İTO açıkladı

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) açıklamalarına göre; ağustos ayında en çok artış gösteren ürünler ve fiyatında azalışa giden ürünler belli oldu. İşte detaylar…



İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların açıklığını ve aynı zamanda şeffaflığını  sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile birlikte geçtiğimiz ağustos ayından bir önceki aya göre yanı temmuz ayına göre İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artmış olan ve azalmış olan ürünleri, fiyatları ve değişim oranları ile birlikte açıkladı.

İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer almış olan 242 adet ürünün 106’sının perakende fiyatı artmışken 23 ürünün fiyatı ise düştü, 113 ürünün fiyatında ise bir değişiklik gözlemlenmedi.

2022 AĞUSTOS AYINDA MAÇ GİRİŞ BİLETİ ÜCRETLERİ % 90, 90 ARTIŞ GÖSTERDİ

Geçtiğimiz ağustos ayında Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamaları statüsünde yer alan Maç Giriş Bileti ücreti % 90, 90 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün olmuş oldu.

İTO'dan yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Fiyatlarında artış yaşanan diğer ürünler; ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubundan % 50, 00 ile mektup gönderim ücreti, gıda harcamaları grubundan % 28, 09 ile limon, aynı gruptan % 24, 10 ile salça, kültür eğitim ve eğlence harcamaları grubundan% 22, 15 ile otel oda konaklama ücreti, gıda harcamalarından % 19, 71 ile soğan ve % 17, 96 bamya olmuştur.

İstanbul’da en çok neyin fiyatı arttı? Şok olacaksınız! İTO açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön