28 / 04 / 2024

İstanbul'da etkili yağışın ardından temizlik çalışması yapıldı!

İstanbul'da etkili yağışın ardından temizlik çalışması yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekipleri, şehri etkisi altına alan yağışın ardından anaaraterler, çevre yolları, kavşak ve yollarda tıkanan yağmur suyu kanalları ve mazgalları için temizliğine başladı.



İstanbul'u etkisi altına alan yağışlardan sonra ekipler temizlik çalışmalarına başladı. Anaaraterler ve çevre yollarında tıkanan yağmur suyu kanalları, mazgallar, yollar, kavşaklar ekipler tarafından temizlenmeye başlandı.


Temizlik çalışmalarına İSKİ, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü, İSTAÇ, İSPARK görevlileri dahil tüm personel katılıyor.  


Yağış sonrası sorunlu bölgeler tespit edilerek Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından altyapı iyileştirme çalışmaları başlatıldı. Yağış sonrası özellikle sokaklara atılan poşetler, pet şişelerin sürüklenerek kanalları tıkadığı belirlendi.


Özellikle otoyollarda ve alt geçitlerde sigara izmaritlerinin kütleler halinde kanalları tıkadığı tespit edildi. İSPARK görevlileri de temizlik ekiplerine destek vererek otoparkların civarındaki mazgallarda temizlik çalışmalarına başladı.


İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park Bahçeler Daire Başkanlığı ve Atık Yönetim Müdürlüğü'nde görevli 1579 personel, 970  yol süpürme, kanal açma, Kombine araçları ile temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar önümüzdeki günlerde muhtemel yağışlardan öncede devam edecek.


Geri Dön