02 / 05 / 2024

İstanbul'da imar affından yararlanan 317 bin binadan kaçı acil olarak yıkılacak?

İstanbul'da imar affından yararlanan 317 bin binadan kaçı acil olarak yıkılacak?

Ak Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, dün megakent ile ilgili projelerini tek tek açıkladı. Projeler arasında 5 senede 650 bin konut inşa edileceği, 100 bin konutun da yapılıp kiraya verileceği de yer aldı. Sözcü Gazetesi köşe yazarı İsmail Saymaz, Murat Kurum'a iki soru yöneltti.



Ak Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum, dün  Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, söz konusu toplantıda ‘SİZTEM İstanbul’ adlı vaatlerini tek tek açıkladı. Kurum'un iki ana sorun tespit ettiği, bunların da trafik ve kentsel dönüşüm ile buna bağlı olarak deprem olduğu belirtildi. 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde Murat Kurum'un kentsel dönüşüm ile ilgili vaatlerine yer verdi. Saymaz, "İstanbul’da tek bir riskli alan kalmayacakmış" dedi ve "2006’dan 2018’e kadar  TOKİ  ve Emlak Konut’ta çalıştınız. O yıllarda neden riskli yapıları ortadan kaldırmadınız?" sorusunu yöneltti. 

İstanbul da imar affından yararlanan 317 bin binadan kaçı acil olarak yıkılacak?

KİPTAŞ'IN 300 BİN KONUT VAADİ GERÇEKÇİ DEĞİL 

İsmail Saymaz, İBB Başkan Adayı Murat Kurum'un diğer vaatlerinin de 5 senede 650 bin konut inşa edilmesi, 300 bininin KİPTAŞ tarafından yapılması, 250 bin evin dönüştürülmesi ve 
100 bin konutun yapılıp kiraya verilmesi olduğunu belirtti. 

"TOKİ, 22 yıldan beri İstanbul’da 252 bin konut inşa edebilmişken, KİPTAŞ beş yılda bunun iki buçuk katını nasıl yapacak?" diye konuşan İsmail Saymaz, Murat Kurum'un geçtiğimiz sene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı iken ‘İlk Evim’ projesi kapsamında vaat ettiği 250 bin konutun da daha teslim edilmediğini, Tuzla ve Maltepe’deki TOKİ konutları için verilen sözlerin tutulmadığını vurguladı. 

Murat Kurum'un bütçeden söz etmediğine dikkat çeken Saymaz, "İBB, hangi bütçeyle 600 bin konut yapacak, 100 bin daha inşa edip kiraya verecek?" sorusunu da yöneltti. 

Saymaz, projelerin ne kadar maliyet ile yapılacağının ve nasıl kaynak bulunacağının açıklanmadığına dikkat çekerek, Murat Kurum'un “Burada hemen diyecekler ki ‘Bunları nasıl yapacaksın? Dertli olursan yaparsın. İstanbul’un enerjisi de gücü de yeter!” diye konuştuğunu belirtti. 

İstanbul da imar affından yararlanan 317 bin binadan kaçı acil olarak yıkılacak?

MURAT KURUM'A 2 SORU 

İsmail Saymaz, Murat Kurum'un sunumunun iki buçuk saat sürdüğüne dikkat çekti, ancak soru soracak vakit olmadığını dile getirdi. 

Saymaz, bugün kaleme aldığı köşesinde aklına iki soru olduğunu aktardı. İşte o sorular: 

Bir: İstanbul’da imar affından faydalanan 317 bin binadan kaçı, Kurum’un acil olarak yıkmayı düşündüğü 600 bin konut arasında yer alıyor? Bu binalar yıkılacaktıysa neden aftan yararlandırıldı?

İki: Kanal İstanbul projesi ile ilgili ne düşünüyor?

Saymaz, Murat Kurum'un projeleri arasında bir tek Kanal İstanbul'un olmadığını vurgulayarak yazısını sonlandırdı. 

TOKİ Eskişehir 100 bin konut projesinde taksitler 22 bin TL'ye kadar yükseldi! Mağdurlar tepkili!

Araba almak isteyenlere müjde! Skoda Kamiq'de 100 bin TL için 12 ay vade sıfır faiz kampanyası! Fırsatı kaçırmayın!

İnanılmaz ama gerçek! Avrupa'nın göbeğinde 4 TL'ye ev satıyorlar!

300 bin TL krediye 630 bin lira geri ödeme vatandaşın ayarını bozdu! İşte korkutan hesap…


Geri Dön