29 / 04 / 2024

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’u afetlere karşı dayanıklı bir şehre dönüştürmek amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’u afetlere karşı dayanıklı bir şehre dönüştürmek amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

İBB'de yer alan habere göre; İstanbul'un 39 ilçesindede kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında vatandaşlarla olan temaslara start verildi. Vatandaşların kentsel dönüşüme ilişkin farkındalıkları artırıldı ve beklentileri belirlendi. Bu çerçevede, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ile İBB İmar A.Ş. çalışmaları beraber sürdürüyor. 13 ayrı ilçede, kentsel dönüşüm katılım ve çözüm ofislerinin açılışları yapıldı. Riskli alanlarda vatandaş bilgilendirme toplantılarının da yapıldığı belirtildi. 

İstanbul da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

20 ADET MÜDAHALE ALANI BELİRLENDİ

Deprem riski olan yerlerde, yerinde ve nitelikli dönüşümün yapılması için bütünleşikli risk haritalarıyla  meydana getirilmiş öncelikli afet riskli alanlar belirtildi. 20 adet öncelikli müdahale alanları tespit edildi. Bu alanlarda, kentsel dönüşüm masaları ve bilgilendirme ofislerinin açılışı yapıldı. 

İstanbul da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

13 ADET OFİS AÇILDI

Vatandaşlara şeffaf, güvenilir, daha hızlı ve yerinde çözüm sağlamak için 13 ayrı ilçede katılım ve çözüm ofisleri hazırlandı. Bu şekilde hem herkese eşit ve kolay bilgiye erişim imkanı sunuldu hem de istek ve taleplerin iletilmesine uygun ortamlar oluşturuldu. Ofislerle vatandaşların plan ve projelere katılımının yapılması, onlardan gelen istekler çerçevesinde mimari projeler yapılması planlanıyor.

İstanbul da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

BAĞCILAR KATILIM VE ÇÖZÜM OFİSİ HİZMETE GİRDİ

Katılım ve çözüm ofislerinin biri de Bağcılar’da hizmete alındı. Bağcılar Kentsel Dönüşüm Katılım ve Çözüm Ofisi’nin açılışında açıklamalar yapan İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul depremi olmadan acil çözüm üretmeyi amaçladıklarına dikkat çekti. Kahraman, “İstanbul’da yaklaşık 20 bölgede, riskin en yüksek olduğu tespit edilen alanlarda çalışmalara başladık. Tek tek ofislerimizi kurarak öncelikli olarak İstanbulluların beklentilerini tespit ediyoruz. Sonrasında da bu alanlarda projelendirmelerle birlikte bir an önce beklenen İstanbul depremi yaşanmadan burada çözüm yaratmak istiyoruz” diye konuştu.

İstanbul da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

“BAĞCILAR’DA ÇÖZÜM İÇİN BİZ HAZIRIZ”

İBB’nin çözüm için hazır olduğuna vurgu yapan Kahraman, vatandaşları ofislere davet etti. Kahraman, şu açıklamalarda bulundu:

“Arkadaşlarımız hem teknik anlamda hem hukuki anlamda kendileriyle tüm verileri paylaşacaklar. Ve kendileriyle burada hep birlikte katılımcı bir süreçle birlikte deprem güvenliği açısından nasıl çözümler bulabiliriz bunları konuşacaklar.  Bu anlamda ekiplerimiz hazır. Artık Bağcılar’da yaşayanları ofislerimize bekliyoruz ve Bağcılar’da çözüm için biz hazırız.”

İstanbul da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

MODEL GELİŞTİRİLEREK ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Bağcılar’da örnek bir alan tespit ettiklerini dile getiren İBB Kentsel Dönüşüm Müdürü Özlem Tut, “Bağcılar’da örnek olarak seçtiğimiz bir alanımız var. Bu alanın bütününde öncelikle saha ile ilgili tespitleri yaptık. Bina analizleri, doluluk, boşluk, mülkiyet analizleri ve bunların sonucunda da risk gördüğümüz alanlarda bir model geliştirerek çalışmaları başlatacağız” diye konuştu.

İstanbul da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

“DEPREME DAYANIKLI EVLERDE OTURMAK İSTİYORUZ”

Bağcılar İnönü Mahallesi Muhtarı Saniye Doğan ise “Vatandaşların sorunları olduğu zaman, bize sorduklarında direk buraya yönlendiriyoruz. Burada çözüm aramalarını istiyoruz” dedi.

Depreme dayanıklı konutlarda yaşamak istediklerine dikkat çeken vatandaşlar, ofisin açılışına ilişkin duygularını şu şekilde anlattı:

“En son depremde ben dedim gittik, bittik dedim. Çünkü şu an bütün evlerin çoğu eski, hasar görmüş. Rahat bir evde oturmak isteriz, depreme dayanıklı, sağlıklı. Açılmışsa çok güzel. Gidip daha güzel iletişimde bulunuruz hem de fikrimizi söyleriz, taleplerimizi iletiriz.”

İstanbul da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İBB, EYÜPSULTAN’DA VATANDAŞLARIN ÖNERİ VE BEKLENTİLERİNİ DİNLEDİ

Eyüpsultan Akşemsettin ve Çırçır Mahalleri Riskli Alanı Vatandaş Bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulunan İBB İmar A.Ş. Genel Müdürü Onur Soytürk, en önemli problemin, ruhsatsız yapılaşma, imar ve mülkiyet olduğuna vurgu yaptı. Soytürk, şöyle konuştu:

“Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ile birlikte bu alanlarda hak sahiplerinin sorunlarının nasıl çözümlenebileceği yönünde onlarla istişare toplantıları yapıyoruz. En önemli konumuz şu; bölge yıllardan beri yaklaşık 45-50 yıldan beri hem ruhsatsız yapılaşma hem imar sorunları hem de mülkiyet sorunlarını beraberinde barındırıyor. Arsaların mülkiyetinin çok büyük bir kısmı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait.”

Toplantıda açıklamalar yapan İBB Kentsel Dönüşüm Müdürü Özlem Tut ise “Bizim Eyüpsultan bölgesinde yürüttüğümüz en büyük kentsel dönüşüm projelerimizden biri bu. Projemizde temel aldığımız birinci şey, vatandaşların katılımını sağlamak ve onların beklentilerini önerilerini dinlemek” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika İstanbul depremi açıklaması!

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan İstanbul için deprem uyarısı: 50 bin bina çökebilir!


Geri Dön