29 / 04 / 2024

istanbul deprem riski

istanbul deprem riski

İstanbul'da başlayan kentsel dönüşüm harekatı aralıksız devam ediyor. Çalışmalar dahilinde megakentte 177 bin 463 riskli yapı yenilendi. 

İstanbul'da yıkılacak binalara eski imar hakkı verilecek!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü açacak yeni bir karara imza atıldı. İBB Meclisi'nde alınan karara göre; kentsel dönüşüm ile yıkılacak binalara ilk imar hakları geri verildi. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Olası İstanbul depremi gün geçtikçe yaklaşıyor. Depremle ilgili sürekli uyarıda bulunan uzman isimler kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik çağrıda bulundu. 

İstanbul'da riskli binalar hızla analiz ediliyor!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran İBB yerinde dönüşüm çalışmaları dahilinde kent  genelinde uzlaşı ofisleri ve çözüm ofislerini hizmete açtı. 

Kentsel dönüşümde İstanbul'a öncelik verilmeli!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için sunduğu raporda İstanbul'un kentsel dönüşüm çalışmalarında öncelik verilmesi gerektiğini dile getirdi. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’u afetlere karşı dayanıklı bir şehre dönüştürmek amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bütçesinin düşürüldüğü ile ilgili iddiaları yanıtladı. İmamoğlu, İstanbul'un deprem riskine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hangi şehirdeki 300 bin yapı riskli?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'un deprem riskine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, İstanbul'daki riskli binalar için 550- 600 milyar TL'lik yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

İstanbul'da deprem için hangi adımlar atılmalı?

TÜRKÇİMENTO öncülüğünde bir araya gelen Türkiye'nin önde gelen siviltoplum kuruluşlarıyla beraber hayata geçirilmesi planlanan Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası Raporu kamuoyu ile paylaşıldı. Raporda, İstanbul'da yapılacak dönüşüm için gerekli çözüm önerileri tespit edildi. 

Hangi il için deprem saati tıkır tıkır işliyor?

İstanbul'da 7'nin üzerinde depremin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, “Saat tıkır tıkır işliyor. Zaman kaybedilmemeli" uyarısı yaptı.

Olası İstanbul depreminde kaç bina hasar görecek?

Olası İstanbul depreminde kent genelinde 13 bin 492'si çok ağır olmak üzere 53 bine yakın binanın ağır hasar göreceği tahmin ediliyor.

İstanbul depremi geliyorum diyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Sevilay Yalman, bugünkü köşesinde İstanbul'un deprem riskini ve Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. 

Büyük İstanbul depremi: En riskli ilçeler hangileri?

TBMM'ye sunulan İstanbul'un deprem raporunda korkutan ayrıntılar gözler önüne serildi. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, raporu değerlendirdi.

İstanbul'un depreme karşı tam güvenli olması için 500 milyar TL'ye ihtiyaç var!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul'da şu anda depreme karşı tam güvenli bir kent elde etmek için yaklaşık 500 milyar TL'ye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de 2000'den önce yapılan yapılar zor ayakta duruyor!

Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu, Türkiye’de depremlere karşı alınacak önlemlerin başında Fay Yasası’nın geldiğine dikkat çekti. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu, yapı stokuna dikkat çekti.

Uzmanlardan Marmara'daki 4 il için deprem uyarısı: O fay hattı incelenmeli, yapı stoku zemine göre yenilenmeli!

Yaklaşık 6 milyon kişinin yaşadığı Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova için deprem uzmanları önemli uyarılarda bulundu. İşte Güney Marmara'yı bekleyen deprem riski...

Kahramanmaraş'tan Hakkari'ye kadar olan şehirlerde deprem riski çoğaldı! Naci Görür, il il uyardı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'tan Hakkari'ye kadar olan şehirlerde deprem riskinin yükseldiğine dikkat çekti ve il il uyarılarda bulundu. İşte Görür'ün o açıklaması...

İstanbul'dan tersine göç başladı: Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de arsa fiyatları resmen uçtu!

Megakentteki yüksek konut fiyatları, deprem riski ve hayat pahalılığı tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanlar, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'yi mesken tuttu. Söz konusu illerde arsa fiyatları resmen uçtu. İşte detaylar...

Deprem korkusu yaşamak istemeyenler bu illere taşınsın! Deprem uzmanı Ercan, deprem riski az olan 9 ili açıkladı!

Deprem uzmanları büyük depremin beklendiği Marmara dahil olmak üzere riskli illerle ilgili uyarılarını sık sık dile getirirken, deprem güvenli iller merak konusu oldu. Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem güvenli illeri tek tek X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o iller...

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm mesajları: İstanbul'da kim, ne yapacak?

Bu Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday olan Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun da gündeminde kentsel dönüşüm yer alıyor. Çünkü megakentte büyük bir deprem riski var. Peki Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu neler söylüyor? İşte kentsel dönüşüm mesajları..

İstanbul'da 7 kritik sorun acil çözüm bekliyor!

İstanbul'da yaşamak her ne kadar güzel görünse de faturası vatandaşlara ağır şekilde kesiliyor. Deprem riski, trafik, susuzluk tehlikesi, barınma sorunu gibi sorunların acilen çözüme kavuşması gerekiyor. 

4 deprem bilimci uzlaştı: O ilde 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Dönüşüm önceliği verilmeli!

Jeofizik Y. Mühendisi ve deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, resmi X sosyal medya hesabından Hakkari'nin deprem riski ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte Ercan'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Deprem riski olan bölgelerde nüfus yoğunluğu azaltılmalı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, deprem bölgesi ve deprem riskli yerler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erol, deprem önlemleri kapsamında öncelikle riskli yerlerde nüfusun azaltılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklamalar...

Büyükçekmece'de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm kapsamında deprem riski taşıyan 2 adada 22 bloktan oluşan toplam 304 konutun yıkım çalışmalarına başlandı.

Gemlik depremi hatırlattı! Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler tek tek açıklandı! İşte en riskli ilçeler...

Gemlik'te meydana gelen deprem Kocaeli'de de hissedilirken, akıllara beklenen büyük Marmara depremi geldi. Peki Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler hangileri? 

Galata Kulesi'nde restorasyon başladı! Deprem riski kontrolü de yapılıyor! Restorasyon ne zaman tamamlanacak?

Galata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un simgesi için deprem kontrolü de yapılıyor. Peki Galata Kulesi restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

Bu il için yüksek deprem riski uyarısı!

Samsun'un Atakum ilçesi için son dakika deprem uyarısı geldi. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar, özellikle sahil bandının 1. ve 2. derecede yüksek deprem riski taşıdığını söyledi.

İstanbul'da deprem riski en çok hangi ilçe ve mahallelerde? AFAD açıkladı: Fay hattı haritasına göre en riskli yerler! 

7 Kasım Salı günü Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından "İstanbul'daki en riskli, orta riskli ve depreme dayanıklı semtler hangileri?" sorusu gündem oldu. İşte ayrıntılar...

istanbul deprem riski Haberi

istanbul deprem riski

2012 senesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Esenler'den başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şimdiye kadar 177 bin 463 riskli evi dönüştürdü.Katıldığı bir programda açıklama yapan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, son iki buçuk senede TOKi tarafından hayata geçirilen sosyal nitelikli projelerin yüzde 19'unun kentsel dönüşüm projelerin olduğunu dile getirdi. Bulut, "İstanbul'da TOKİ olarak, 22 ilçemizde başlattığımız dönüşüm projeleriyle gecekondu bölgelerini örnek yerleşim alanlarına dönüştürüyoruz. Ankara'da da 66 projede 38.254 konut, 335 işyeri inşa ettik. Halen Altındağ, Mamak, Yenimahalle ve Kızılcahamam'da 2.817 konut, 494 işyerinin inşaatı devam ediyor. 15 ayrı projede ise 3.262 konut ve 1590 işyerini planladık. Diğer illerde de çalışmalarımız son sürat devam ediyor" dedi. 

5 MİLYON...