06 / 05 / 2024

İstanbul`da kiralık ev fiyatları zirve yaptı!

İstanbul`da kiralık ev fiyatları zirve yaptı!

Bahçeşehir Üniversitesi'nin yaptığı ankete göre Kasım ayında yıllık kira artış oranı yüzde 168'e çıktı. Rapora göre m2 başına en yüksek artış yüzde 147,7 ile İstanbul'da kiralık dairelerde yaşandı. Bunu yüzde 150 ile Ankara ve yüzde 160 ile İzmir izledi.



ASGARİ ÜCRETLİ 17 METREKARELİK BİR DAİRE KİRALAYABİLİYOR!

Endeksa.com veri tabanından elde edilen sonuçlara göre, Kasım 2022'de Türkiye kiralık konutların ortalama metrekare fiyatının 58,6 TL olduğu varsayıldığında, asgari ücretli çalışanlar tarafından kiraya sadece 1.700 TL ayrılabiliyor. Buna göre, asgari ücretli kiraya çıkmak istediğinde ortalamada kasım fiyatlarıyla, ancak 29 metrekarelik bir daire tutabiliyor.

2023'te asgari ücretle çalışanlar İstanbul'da sadece 17 metrekare daire kiralayabilecek.

Kira sözleşmesi olmayan kiracı tahliye edilebilir mi? Hukuki kiracı evden giderse ne yapılmalı?KİRA ARTIŞ ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Her ayın başında enflasyon verilerine göre şekillenen kira artış oranı için araştırmalar başladı. TÜİK tarafından belirlenen zam oranları hem ev sahipleri hem de kiracıların yakından takip ettiği konulardan oluyor. 

Kira artış oranı 3 Ocak'ta belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu, enflasyon verilerini açıkladıktan sonra detaylar haberimize eklenecektir.

KİRA ARTIŞ ORANI ÖRNEĞİ HESAPLAMA

Mevcut Kira Bedeli: 4.000,00 TL

Girdiğiniz Artış Oranı: Yüzde 25

Kira Artış Tutarı: 750,00 TL

Aylık Yeni Kira Tutarı: 4.750,00 TL

KİRA ARTIŞINA YÜZDE 25 ZAM SINIRI!

Kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme TBMM Genel Kurulu'ndan geçti. Düzenleme, yasanın yürürlüğe girdiği tarih ve daha sonraki tarihlerde yapılan kira sözleşmelerini kapsayacak ve 1 Temmuz 2023'e kadar geçerli olacak

Asgari ücretlinin ev sahibi olma hayali yerle bir oldu! 
Fi Yapı'dan son dakika duyurusu!
Selçuk Geçer`den kandırmaca iddiası! Dolar aslında bu kadar! Hemen bakın!

Geri Dön