27 / 07 / 2024

İstanbul'da konut fiyatları uçtu! İlçe ilçe fiyatlardaki artış belli oldu! Ev alacaklar dikkat! 

İstanbul'da konut fiyatları uçtu! İlçe ilçe fiyatlardaki artış belli oldu! Ev alacaklar dikkat! 

Türkiye'de geçtiğimiz sene Şubat'ta 924 bin TL olan ortalama satılık ev fiyatı Şubat 2023 sonu itibarıyla 2 milyon 146 bin TL'yi geçti. İlçe ilçe fiyat artışları listelendi. 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; bu ilanları yapay zeka ile ele alan Endeksa verilerine göre, iki senedir yaşanan satılık konut fiyatlarındaki yükselişlerin, son aylarda ivme kazanarak sürdüğü belirlendi. Senenin ilk 2 ayındaki ortalama fiyat artışı ise 350 bin TL'yi aşıyor. 

Deprem bölgelerinde yaşayanların oluşturduğu yeni talep ve riskli kentlerdeki insanların yeni taşınma hareketinin bu hızlı artışı etkilediği öngörülüyor. 

Yapılan değerlendirmelere göre, fiyat yükselişlerinde, en çok büyükşehirlerin etkisi olsa da artışlar Türkiye'nin geneline yayılmış halde.

İstanbul da konut fiyatları uçtu! İlçe ilçe fiyatlardaki artış belli oldu! Ev alacaklar dikkat! 

Genel olarak aylık ve yıllık karşılaştırmalarda son iki senedir İstanbul, Mersin, Antalya ve Muğla şehirlerinde yüksek fiyat artışlarının olduğu görülüyor. Fakat öncesinde EYT’lilerin talebi, devamında ise deprem etkisiyle son dönemde yıllık yüksek değer artışı yaşayan şehirler arasına; Antalya ile beraber Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova da dahil oldu. 

İstanbul yakınında hem ulaşımı kolay, hem de daha düşük katlı yerleşim arayanların seçimiyle bu alanlarda fiyat yükselişleri olduğu belirlendi. 

İstanbul da konut fiyatları uçtu! İlçe ilçe fiyatlardaki artış belli oldu! Ev alacaklar dikkat! 

Satılık konutlardaki değer artışı, bu konutlar için ödenen bedelin geri dönüş hesabının da kısalmasına neden oluyor. Son iki aylık rakamlar, bu geri dönüş hesabının da hızla ilerlediğini ortaya koyuyor. 

2022 Aralık'ta Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 1 milyon 797 TL sınırlarında yer alıyordu. Konut yatırımının geri dönüş süresi ise 19 sene şeklinde belirtiliyordu. 

Şubat 2023 itibarıyla ile Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 2 milyon 146 bin TL'yi aşarken, yatırımının geri dönüş süresi de iki ayda üç yıl kısaldı ve 16 sene oldu. 

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Tapu sahipleri dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Deprem bölgesinde inşası devam eden 16 bin binanın yüzde 98'i için yıkım kararı!


Geri Dön