28 / 04 / 2024

Deprem bölgesinde inşası devam eden 16 bin binanın yüzde 98'i için yıkım kararı!

Deprem bölgesinde inşası devam eden 16 bin binanın yüzde 98'i için yıkım kararı!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra ağır hasar alan çok sayıda bina yıkılacak. Yıkılacak yapılar arasında henüz inşası tamamlanmamış binalar da bulunuyor.



Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin Sonuçlarının Bütün Yönleriyle Araştırılması, Depreme Dirençli Yapı Stokunun Oluşturulması ve Kentsel Dönüşüm Uygulamalarının Etkinliğinin Artırılması İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu'nun başkanlığında toplandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Komisyonda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Riskli Yapılar Daire Başkanı Serdar Cenikli, Coğrafi Teknolojiler Daire Başkanı Emrah Sert, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Suna Kotan, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Akın Kısa, Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Vural, Milli Emlak Genel Müdürlüğü Teknik Hizmetler Daire Başkanı Ulaş Ankıtçı ve İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Topçu da sunum gerçekleştirdi.

Paylaşılan detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden hemen sonra hasar tespit çalışmasının başlatıldığını, 7 Şubat'ta 2 bin personelin tüm deprem bölgesinde konuşlandığını söyledi.

Deprem bölgesinde inşası devam eden 16 bin binanın yüzde 98 i için yıkım kararı!

Depremlerden sonra 11 şehirde etkililik alanının ilan edildiğini belirten Aslan, 11 şehrin yanı sıra talepte bulunan 9 ilde de hasar tespit çalışmasının yürütüldüğünü dile getirdi.

Depremden etkilenen 11 şehrin 6'sında hasar tespit çalışmasının tamamen bittiğini kaydeden Aslan diğer şehirlerde hasar tespit çalışma oranının yüzde 96'larda olduğunu dile getirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan açıklamasında "Hatay'da 5 bölgenin 2. kez tamamının taranması dün itibarıyla bitti. Malatya'yı 5,7'lik depremden sonra yeniden inceleme ihtiyacı hissettik. Bu çalışmalar da şu anda yüzde 70 bandında. Onu da 5 gün içinde bitirmeyi planlıyoruz. Diyarbakır bugün bitiyor, Şanlıurfa ve Adana'yı da 5 gün içinde tamamen bitiriyoruz." diye konuştu.


Geri Dön