03 / 05 / 2024

İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak?

İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak?

İstanbul'da beklenen büyük deprem yeniden gündem oldu. İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak? 



Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, sık sık beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündem oluyor. 

Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depreminin arka arkaya gelme anlamında Kahramanmaraş depremleriyle benzer olup olamayacağına ilişkin "O kadar büyük değilse bile biraz daha küçük; 1766’da arka arkaya meydana gelen depremler var. Bir de biri 9 saat arayla olmuş, İstanbul’da üç ay arayla..." açıklamasında bulundu. 

Fayın tek kırılacağını düşündüklerini dile getiren Naci Görür, bu durumunda ihtimal dahilinde olduğunun altını çizerek "Aynen 1766’da olduğu gibi, şimdi de olabilir. Teorik olarak mümkün ama biz ağırlıklı olarak tek seferde kırılacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu. 

İstanbul da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak?

Naci Görür, İstanbul'da peş peşe iki deprem olması halinde 7 büyüklüğünde olacağını ifade ederek, "Tetiklenmiş deprem diyoruz biz ona, ilk olan deprem diğerini tetikliyor" diye konuştu. 

1766 yılında depremlerin üç ay arayla meydana geldiğini dile getiren Görür, kendisine yöneltilen "Kahramanmaraş’taki gibi saat aralığında gerçekleşebilir mi?" sorusunu da yanıtladı. 

Görür, bu konuya ilişkin açıklamasında, bu kadarının bilinmesinin mümkün olmadığına vurgu yaptı. İki tane üst üste de deprem olabileceğinin altını çizen Görür, "7’lik depremlerin artçıları da fazla olur, bir sene de devam eder" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Altın fiyatları rekora bir adım daha gitti! Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? 16 Mart 2023 altın fiyatları

TOKİ İstanbul 2023 kura çekimi başlıyor! İşte TOKİ Başakşehir, Arnavutköy, Esenler, Silivri ve Çatalca 2023 kura takvimi

Benzin, motorin, LPG'de petrol şoku! Yeni indirim geldi mi? BP, Opet, PO, Shell 16 Mart 2023 fiyat listesi...


Geri Dön