10 / 05 / 2024

İstanbul'da risk yasası hayata geçirilmeli! Detaylar peş peşe açıklandı! Büyük deprem öncesi...

İstanbul'da risk yasası hayata geçirilmeli! Detaylar peş peşe açıklandı! Büyük deprem öncesi...

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, yaklaşık 1000 sayfalık taslak raporunu hazırladı. Raporda yer verilen talepler ve ayrıntılar peş peşe açıklandı. 



Rapora katkıda bulunan komisyon üyeleri, kentsel dönüşüm için ayrı ve tüzel kişiliğe sahip Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın kurulmasının yanı sıra kaçak ve ruhsatsız yapılara ilişkin cezaların ağırlaştırılmasını talep ediyor. 

Bunun yanı sıra talepler arasında Afet Şehircilik Bakanlığı'nın kurulması, bina inşaatında görevde bulunan kişilerin temel eğitimden geçirilmesi ve yapı denetim kuruluşlarının denetlenmesi gibi talepler de bulunuyor. 

İstanbul da risk yasası hayata geçirilmeli! Detaylar peş peşe açıklandı! Büyük deprem öncesi...

Raporda yer verilen taleplere göre, asma kat düzenlemesinin kaldırılmasının, hızlı bina taramasının riskli yapı analizinden önceki aşama olarak yönetmeliğe alınması gerektiği vurgulandı. 

"Yapı stokunun depreme karşı kırılganlığı tespit edilerek riskli yapı analizine sevki uygun görülenler için kanun hükümleri uygulanmalı" denilen raporda, aynı zamanda deprem sonrası için bedelli askerlik yapanlar ile komando taburlarına arama kurtarma eğitimi verilmesinin gerektiği belirtildi. 

İstanbul da risk yasası hayata geçirilmeli! Detaylar peş peşe açıklandı! Büyük deprem öncesi...

"Merkezi ve yerel düzeyde haberleşme, acil durum çağrı ve bilgi iletişim sistemleri altyapısı ile acil müdahale ve yardımlar için ulaşım sistemleri teknolojiye uygun geliştirilmeli" ifadelerinin yer aldığı raporda, fay hatları üzerinde ev inşa edilmemesi gerektiğine ve fay hatlarının haritalanması gerektiğine dikkat çekildi. 

Taslak raporda, eski binaların beton kalitesini belirlemek amacıyla mutlaka beton petrografisi yapılmasının gerekli olduğu da aktarıldı. 

1 doların ne kadar olacağı tek tek açıklandı! Kıyıda köşede doları olanlar her şeyi bırakın hemen bu rakama bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı alan hemen baksın! Peş peşe açıklanan rakamları gören resmen buz kesti! 

Altını olanlar aman dikkat! Altın bugün ne kadar? İşte 18 Nisan 2023 anlık altın fiyatları


Geri Dön