28 / 04 / 2024

İstanbul'da satılık konut fiyatları fırladı!

İstanbul'da satılık konut fiyatları fırladı!

Son günlerde artan konut fiyatları gündemden düşmüyor. İstanbul'da merkezi bile olmayan semtlerde 2+1 konutların fiyatları 300 bin TL ile 500 bin TL arasında değişiyor. Beşiktaş ve Kadıköy gibi yerlerde ise eski binalardaki 2+1'ler 700-750 bin TL arasında satılıyor.



İstanbul’da kiralık ve satılık ev bulmak oldukça zorlaştı. Bu durumda bir kişi "Taşınacağım" derse karşısındaki "Allah kolaylık versin" diyor. Haber Global'den Gökhan Kam'ın haberine göre; bir de konut sahibi olma hayallari kuran kişiler var. Bankaların kredi faiz oranları oldukça yüksek. Konut fiyatları da gün geçtikçe artıyor. Piyasa ise durgun çünkü konut sahipleri evlerini değerinin altında satmayı istemiyor, konut almak isteyen kişiler de bütçeyi denk getiremiyor.

İstanbul’da konut almak isteyen beyaz yakalı çalışanların da dar, orta gelirli insanların da adresi, Avrupa yakasında Esenyurt ve Gaziosmanpaşa, Anadolu Yakası’nda ise Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik ve Tuzla gibi semtler oluyor.

İstanbul da satılık konut fiyatları fırladı!

300-500 BİN TL ARASI

Bu semtler de İstanbul’un merkezinden oldukça uzak. İstanbul Emlakçılar Odası Nizamettin Aşa’ya göre; bu konumlarda 2 oda 1 salon konut alabilmek için 300 bin TL ila 500 bin TL arasında bir tutarın gözden çıkarılması gerekli.

İstanbul da satılık konut fiyatları fırladı!

Türkiye genelinde şu an ev fiyatlarının yüksek olduğua vurgu yapan Aşa, "Emlak piyasasında bir hareket var. İkinci el konutlarda ise fiyatlar fena değil" diye konuştu. Aşa, Beşiktaş ve Kadıköy gibi yerlerde ise 2+1, eski binalardaki ev fiyatlarının 700-750 bin Türk Lirası arasında değiştiğini belirtti. 

Yakın zamanlarda ev alan orta gelirli vatandaşlar, konut fiyatlarının yüksek olmasından şikayet ediyor ve bu kişiler bütçeleri gereği Beşiktaş ve Kadıköy'deki konutların yakınına yaklaşamıyorlar. 

İstanbul da satılık konut fiyatları fırladı!

'160 BİN TL'YE ALMIŞTIM ŞİMDİ 300 BİN TL'

Üç sene önce evlendikten sonra Tuzla'dan ev aldıklarını söyleyen Dudu Karakurt, 2 oda 1 salon olan evlerini o zaman 160 bin Türk Lirası'na satın aldıklarını belirtirken, “Şimdi çok daha pahalı. Düğünden önce çok araştırma yaptık. Ancak en uygununu burada bulabildik" dedi. 

Karakurt, daha merkeze yakın bir bölgeden konut almaya güçlerinin yetmediğine dikkat çekerken, “Baktığımız diğer ilçelerde evler ortalama 400-500 bin TL civarındaydı. Artık bu saatten sonra ev almak çok zor” şeklinde konuştu. Dudu Karakurt, 160 bin Türk Lirası'na satın aldıkları konutun değerinin şu an 300 bin TL'ye ulaştığını belirtti.

İstanbul da satılık konut fiyatları fırladı!

"10 YIL EVE ÇALIŞACAĞIM"

5 ay önce evlenen Turan Topuz da evlenmeden önce konut arayışına başladı. Belediyede işçi olarak çalışan Topuz, Sancaktepe, Yenidoğan bölgelerinden konut araştırdığını belirtti.

Dairelerin fiyatlarının çok yüksek olmasından şikayet eden Topuz, "Evim 2+1. 1 yıl önce 360 bin TL'ye 10 yıl vadeli krediyle aldım. 10 yıl birçok şeyden feragat edip ev borcunu ödemek içi çabalayacağım" dedi.

İstanbul da satılık konut fiyatları fırladı!

"1 EV BANA, 1 EV BANKAYA"

Sultanbeyli'den 1 hafta önce 2 oda 1 salon konutu 350 bin Türk Lirası'na alan Tuncay Keklik ise, "Ümraniye'de kiracıyım. Belediye'de işçi olarak çalışıyorum. Bizim bütçemiz bu bölgede bir eve yetiyor" diye konuştu.

Ümraniye'de 1 oda 1 salon fiyatına Sultanbeyli'den 100 metrekare 2+1 aldığına dikkat çeken Keklik, "Evi banka kredisiyle aldığım için bir ev kendime, bir evde bankaya almış gibi oldum" dedi.

İstanbul da satılık konut fiyatları fırladı!

"ORTA GELİRLİ METROBÜSE UZAK"

Esenyurt’ta emlakçılık faaliyetinde bulunan Müfit Ülkü’ye semtlerinde her türlü gelir grubuna göre ev bulunduğunu belirtiyor. Ülkü, orta gelire sahip kişilerin daha çok metrobüse uzak bölgelerden konut alabildiklerini belirtti.

Esenyurt’ta Kıraç Mahallesi gibi yerlerde fiyatların daha uygun olduğuna dikkat çeken Ülkü, "Esenyurt’ta şu an daha çok yabancılar ev talebinde bulunuyor" dedi.

Yabancıların vatandaşlık için konut satın aldıklarının da altını çizen Ülkü, şunları kaydetti: 

"Yabancılar pahalı evleri alıyorlar. Bu bölgelerde 1+1 küçük daireler, 300 bin TL’den başlıyor 700 bine kadar çıkıyor. En çok Iraklılar ve İranlılar alıyor. Orta gelirli vatandaşların aldığı bölgelerde de ise daireler 200 bin TL den başlıyor."

İstanbul da satılık konut fiyatları fırladı!

"DAİRE YOK"

Sancaktepe'de emlakçılık faaliyeti gösteren Mehmet Kaptan da orta gelirli vatandaşların daha çok Sancaktepe, Yenidoğan gibi bölgelere yöneldiğini belirtti. Kaplan, "Ümraniye’den çıkıp gelen vatandaşın orada tek dairesini satıp buradan iki daire alma ihtimali var. 2+1 daireler 400 bin TL’den başlıyor" şeklinde konuştu.

Şu an satılık ev bulunmasında sorunlar olduğuna dikkat çeken Kaplan, "Daire sıkıntısı sadece Sancaktepe’de değil her yerde var. Talep çok ancak daire yok. Daire fiyatları da arttı. İnşaat malzemesi fiyatları arttığı için müteahhitler yeni dairelere başlayamıyor" dedi.

İstanbul'da kiralar tırmanmaya devam ediyor!

Kiracı hakları 20 soruda tüm detaylarıyla!

Ev sahibi hakları 25 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön