16 / 05 / 2024

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.



ZORUNLU HALLER

Milliyet’in haberine göre, resmi nüfusu 15 milyon 908 bin olan ancak dinamik nüfusu ise 20 milyon olduğu öngrülen mega kentte 2022 yılı ekim ayı itibari ile İçişleri Bakanlığı tarafından 10 ilçede uygulamaya konulan yabancı şahıslara oturum izni verilmemesi uygulaması, geçtiğimiz mart ayında bakanlık tarafından İstanbul’un genelinde uygulamaya başlandı. Can güvenliği, sağlık, eğitim ve uluslararası ticaretten kaynaklı hak gibi zorunlu durumların dışında oturum izninin durdurulduğu İstanbul’da, 7 Ekim 2022’de bakanlık tarafından alınan kararla yabancı uyruklulara oturum izinleri ikinci bir karara kadar verilmeyecek. Resmi kaynaklara göre, nüfusunun yaklaşık 8’de birinin (2 milyon 174 bin 766) kendi kütüğüne kayıtlı olduğu mega kentte, gayrimenkul edinimiyle vatandaşlık kazanan yabancıların dışında İl Göç İdaresi’nin 1 sene önceki rakamlarına göre kentte ikamet eden 1 milyon 294 bin 124 yabancı uyruklu insan da nüfusun yüzde 8’ine tekamül ediyor. İstanbul’un yabancı nüfusu içerisinde yine resmi rakamlara göre 535 bin 25 kişiyle Suriyeliler ilk sırada yer alıyor.

#resim3>

SEYRELTME POLİTİKASI

Son 15 günde çoğunluğu Suriyeli 5 binin üzerinde düzensiz göçmeni yakalayıp geri gönderme merkezlerine gönderen İstanbul polisinin, kaçak göçmen şebekelerine ilişkin operasyonlar devam ediyor. Resmi rakamlara göre 5 milyon 400 bin adet ve gayri resmi rakamlara göre de 7 milyona yakın yabancı uyruklunun ikamet ettiği Türkiye’de, son zamanlarda meydana gelen yerli yabancı çatışmaları ile gettolaşmayı engellemek içinse İçişleri Bakanlığı tarafından 2022’de yürürlüğe sokulan “seyreltme politikası” yönündeki çalışmalar da sürüyor.

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor. İşte son dakika altın fiyatları!

Dolar, euro ve sterlin ne kadar? İşte15 Temmuz 2023 döviz kuru!

İhtiyaç kredisi faiz oranları rekor üstüne rekor kırdı! İşte en güncel kredi faiz oranları!


Geri Dön