07 / 05 / 2024

İstanbul’daki 50 iskele onarılacak!

İstanbul’daki 50 iskele onarılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul genelindeki 50 iskelede tadilat ve bakım çalışması için ihaleye çıkıyor. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tesisler Bakım ve Onarım Müdürlüğü, 50 adet iskelede yapılacak  olan tadilat, bakım ve onarım için 26 Mart 2019 tarihinde ihale düzenleyecek. Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, 156 iş kaleminden meydana gelen bakım işlerinin 300 günde tamamlanması planlanıyor. Yapılacak çalışmalarla tüm iskelelerde tehlike taşıyan elektrik tesisatları ve bayrak direkleri yenilenecek.

İhale dosyasında yer alan “Yapılacak İşler Listesi”nde sıralanan arızalar oldukça ilginç bir tabloyu da ortaya çıkardı.  Listede yer alan dikkat çekici birkaç örnek şöyle:


KOLONLORDA ÇATLAMA VAR!

Beşiktaş Kadıköy İskelesi'nde gemi ile kara arasında açıklık mevcut ve yolcu girişindeki zemin taşı yerinden çıkmış durumda. Eski Kadıköy iskelesinde Beşiktaş salonunun kolonlarında çatlamalar var. Yeni Kadıköy iskelesinin tavanı da bir çok yerinden su akıtıyor.

YANGIN ALARMI “ALARM” VERİYOR

Bostancı İskelesi'nde de salonun tavanı su akıtıyor ve oluklar kırık. Eminönü Üsküdar iskelesinde de yangın alarmı sisteminde arıza var. Kanlıca iskelesinde yangın alarmı çalışmıyor ve yağışlı havalarda da tavandan su geliyor. 

Hasköy iskelesinin de salonuna yağışlı havalarda su giriyor. İstinye iskelesinde kanal taştığı için salona su giriyor ve Üsküdar Eminönü iskelesini, mazgalların yetersiz olması nedeniyle su basıyor.


Geri Dön