27 / 04 / 2024

İstanbul'daki mega projelere 127 milyar TL'lik yatırım!

İstanbul'daki mega projelere 127 milyar TL'lik yatırım!

Mega kent İstanbul'da 127 milyar TL'lik yatırımla pek çok mega projeye imza atılıyor. 24 bine yakın TOKİ konutunun yapımı devam ederken 8 bin yataklı yurt binaları ile Bezmialem, Hasdal ve Cerrahpaşa hastanelerinde de sona geliniyor. İşte o projeler...



Mega kent İstanbul’da büyüklüğü 127 milyar liraya ulaşan merkezi projelerle mega yatırımlar hayatat geçiriliyor. Farklı ilçelerde 24 bine yakın  TOKİ  konutunun inşaat çalışmaları devam ederken, 8 bin yatak kapasiteli yurt binaları, Bezmialem, Hasdal ve Cerrahpaşa hastaneleri eş zamanlı olarak yükseliyor. Ayrıca Abdi İpekçi Spor Kompleksi ve 19 millet bahçesi de yapım çalışmaları süren projeler arasında bulunuyor.

TOKİ'DEN 24 BİN KONUT 1.073 İŞ YERİ

Yeni Şafak'tan Merve Safa Akıntürk'ün haberine göre İstanbul’un merkezinde yatay ve özgün mimari ile tasarlanmış olan sosyal donatılar, yeşil alanlar, çocuk oyun alanları ve kapalı otoparklar ile yeni yaşama merkezleri hayata geçiriliyor. Maltepe, Gaziosmanpaşa, Kâğıthane, Tuzla, Kayaşehir, Üsküdar, Esenler, Zeytinburnu, Güngören başta olacak şekilde İstanbul’un her köşesinde toplam 23 bin 866 konut ve 1073 iş yerinin yapım çalışmaları devam ediyor.

YURT, OKUL VE HASTANELER PEŞ PEŞE YÜKSELİYOR

Mega kentte sosyal konutların dışında okullar, yurtlar, hastaneler de yapıluyor. İstanbul genelinde toplam 8 bin yatak kapasiteli yurt binaları inşa ediliyor. Hastalara şifa kapısı Bezmialem, Hasdal ve Cerrahpaşa hastaneleri yükselirken ayrıca yeni spor kompleksleri de yapılıyor. Ayrıca 22 bin metrekaresi yeşil alan olmak üzere 150 bin metrekare alanda Abdi İpekçi Spor Kompleksi altyapı salonları, kamp merkezi, müze, kütüphane ve pek çok sosyal donatı alanlarını da bünyesinde barındırıyor. Kompleks 10 bin kişiyi aynı anda ağırlayacak, senede 8 binden fazla müsabakaya ev sahipliği yapacak.

İstanbul daki mega projelere 127 milyar TL lik yatırım!

TOPLAM 19 MİLLET BAHÇESİNİN TOHUMLARI EKİLDİ

İstanbul’un yeşil alanını artıracak olan toplamda 19 millet bahçesinin tohumları ekildi. Atatürk Havalimanı, Kâğıthane, Silivri, Çatalca, Fatih, Ümraniye, Sancaktepe, Sultanbeyli, Beşiktaş, Beykoz, Güngören, Sultangazi, Şile, Üsküdar, Alibeyköy, Arnavutköy, Bağcılar, Bayrampaşa ve Beyoğlu millet bahçeleri de peş peşe hizmete açılacak.

100 BİN BİNADA YARISI BİZDEN

İstanbul'da yeni inşa edilen konutların dışında ayrıca sağlıksız yapı stokunun bitirilmesi amacıyla başlatılmış olan kentsel dönüşüm seferberliği de hız kesmeden sürüyor. Mega kent İstanbul’da 10 senelik süreçte 695 bin bağımsız birimin dönüşüm çalışmaları tamamlandı. ‘Yüzyılın Dönüşümü İstanbul’ projesi kapsamımda başlatılmış olan ‘Yarısı Bizden’ kampanyası ile kentsel dönüşüme giren her bir konut için 1,5 milyon ira destek verilecek. Bunun 700 bin liralık bölümü hibe, 100 bin liralık bölümü tahliye desteği, 700 bin liralık bölümü de kredi desteği olacak. Ayrıca verilen kredi ilk sene faizsiz, 10 sene vadeli olacak. Anlaşma sağlayan 100 binadaki 500’den fazla vatandaşla ilk sözleşmeler imzalandı ve inşa süreçeri de başladı. Söz konusu bu kampanya ile 350 bin konut yenilenecek. İstanbul genelindeki rezerv alanlarda ise toplam 400 bin yeni konut hayata geçirilecek.
 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: 8 büyüklüğünde depreme işaret etti ve Gökdere, Ilıca, Karlıova'yı uyardı!

Murat Kurum’dan 650 bin yeni konut müjdesi!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 49,25 zam! İşte zam sonrası kalem kalem yeni kök maaşlar!


Geri Dön