28 / 04 / 2024

İstanbul'dan Bodrum’a deprem akını! 3 günde taşınan var!

İstanbul'dan Bodrum’a deprem akını! 3 günde taşınan var!

Yıllardır İstanbul’dan gidenlerin yerleşmek için en fazla tercih ettiği yerlerden olan Bodrum, Kahramanmaraş depremlerinin ardından ise adeta İstanbulluların göç akınına uğruyor. Peki neden Bodrum’u seçiyorlar?



Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta arka arkaya meydana gelen ve 11 ili adeta yerle bir eden depremlerin ardından İstanbul’dan Bodrum’a adeta göç akını yaşanıyor.

1999 Kocaeli depreminin ardından İstanbul’da beklenen büyük deprem nedeniyle deprem korkusuna kapılan İstanbulluların travması, Kahramanmaraş depreminin ardından yeniden tetiklendi. Kentte yaşayanların en fazla tercih ettiği yerlerin başında ise küçük ölçüde de olsa kendi kentlerinin yaşam şartlarına benzettikleri Bodrum geliyor.

İstanbul dan Bodrum’a deprem akını! 3 günde taşınan var!

Hürriyet Gazetesi’nden Gizem Coşkunarda’nın haberine göre, son olarak pandemi döneminde  pek çok kişinin yoğun olarak gittiği Muğla’nın Bodrum ilçesi, bu kez deprem göçüne maruz kalıyor.

İlçeye taşınan İstanbullu nüfusunun oldukça fazla olduğu belirtilirken,  depremin ardından Bodrum bugüne kadar olmadığı kadar fazla  göç alıyor.


Geri Dön