28 / 04 / 2024

İstanbul’dan herkes o ile kaçıyor! Fiyatlar üçe katlandı!

İstanbul’dan herkes o ile kaçıyor! Fiyatlar üçe katlandı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan felaketin ardından 'deprem riski' bulunmayan o ile İstanbul’dan büyük göç başladı. Verilen bilgiye göre, şehirde fiyatlar üçe katlanırken, ne kiralık ev ne de dükkan bulunabiliyor.



Büyük bir depremin beklendiği İstanbul’dan büyük göç başlarken, deprem riski bulunmayan yakındaki ilde artan göç nedeniyle fiyatlar astronomik şekilde artarken, kiralık ev ya da dükkan bulmanın imkansız hale geldiği bildirildi.

 İstanbul’dan herkes o ile kaçıyor! Fiyatlar üçe katlandı!

Deprem tehlikesi nedeniyle İstanbul’dan büyük bir göçün yaşandığı Kırklareli’de astronomik şekilde artan talep, fiyatları da patlattı. İlin, Babaeski, Lüleburgaz ve Vize ilçelerinde ev ile arsa fiyatları 3'e katlanırken, kentte kiralık konut sıkıntısı başladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kırklareli’nin, deprem riski' bulunmayan iller arasında gösterilmesiyle kentteki ev ve arsa fiyatları katlandı.

“DEPREM SONRASI TOPLANMA BÖLGESİ OLABİLİR”

Konuyla ilgili konuşan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, İstanbul’da beklenen deprem nedeniyle kente talebin arttığını söyledi. Kentte, bundan yaklaşık 1-2 sene öncesine kadar 7-8 bin konut fazlası bulunduğunu hatırlatan Kesimoğlu, “Bunların Hepsi satıldı,. kiralar birkaç kat yükseldi ve kiralık ev bulunamaz oldu” dedi.

Kırklareli’nin 83 bin nüfuslu küçük bir şehir olduğunu hatırlatan Kesimoğlu “Aniden hormonlu bir büyüme ile karşı karşıya kalırsak; mevcut sorunlarımız yumağa dönüşür. O yüzden devletin buna bir politika üretmesi gerek” diye konuştu.

Başkan Kesimoğlu ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile bir protokol çalışması içinde olduklarını ve olası bir depremde Kırklareli’nin, bir toplanma bölgesi olabileceğini bildirdi.

Bu nedenle 18 bin 500 metrekare kapalı pazar yeri yaptıkları bilgisini veren Kesimoğlu, “Buraya malzeme toplanabilir, geniş arazilerde insanlar barınabilir. Zira, muhtemel depremde İstanbul'da bir kaos yaşanacak ve buralar sığınılacak liman haline dönüşecek. O nedenle bugünden çalışıp, planlarımızı yaparak, nasıl katkı sunabiliriz onun çalışmaları içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.


Geri Dön