10 / 05 / 2024

İstanbul’dan herkes o ile kaçıyor! Fiyatlar üçe katlandı!

İstanbul’dan herkes o ile kaçıyor! Fiyatlar üçe katlandı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan felaketin ardından 'deprem riski' bulunmayan o ile İstanbul’dan büyük göç başladı. Verilen bilgiye göre, şehirde fiyatlar üçe katlanırken, ne kiralık ev ne de dükkan bulunabiliyor.



“KİRALIK EV BULUNAMIYOR”

Yaklaşık 20 seneden beri Kırklareli’de emlakçılık yapan Fatih Türköz de İstanbul'dan kente yoğun bir talep olduğunu vurgulayarak, "Hiç, böyle bir talep görmedik. İstanbul’dan çok yoğun talep var. Ayrıca afet bölgesinden de talep görüyoruz ancak yer konusunda sıkıntımız büyük” diye konuştu.

İstanbul’dan herkes o ile kaçıyor! Fiyatlar üçe katlandı!

Trakya, topraklarının zamanında peyderpey satıldığını ve talebi karşılayamadıklarını dile getiren Türköz, kentte kiralık konut sorunu var. Kiralık ev kalmadı. Satılık konutlar da günbegün enflasyon sonucunda fiyatlar artmaya başladı. Talep yüzde 60-70 arttı" şeklinde konuştu.

”FİYATLAR ÜÇE KATLANDI!’

Türköz, kentte özellikle arsa fiyatlarının üçe katlandığı bilgisini vererek, "Deprem öncesi Kırklareli merkezde güzel bir mahallede 2+1 daire 900-950 bin lira iken, şu an 1 milyon 100-1 milyon 250 bin TL civarında. Ancak arazilerde, özellikle tarla ve arsa yatırımlarında 6-7 ay öncesinde 30-40 bin dönümü çalıştığımız bölgelerde şu anda tam üçe katlandı” ifadelerini kullandı.

İstanbul’la ilgili son dakika gelişmesi! Üç ilçe o bölgeye taşınıyor!

İstanbul’dan yoğun göç dalgası! İstanbullular akın akın hangi şehirlere göç ediyor? Hangi iller daha sağlam?

İstanbul'da deprem göçü hızlandı! Şehrin kuzeyine ve TOKİ konutlarına talep katlandı! İşte en çok talep gören yerler...


Geri Dön