14 / 05 / 2024

İstanbullu Mart ayında en çok deprem, ekonomi ve seçim konuştu!

İstanbullu Mart ayında en çok deprem, ekonomi ve seçim konuştu!

İstanbul Planlama Ajansı Mart ayı raporu, İstanbullu’nun nabzını tuttu.  “İstanbul Barometresi” araştırmasına göre İstanbullular, geçen ay evlerinde en çok Kahramanmaraş Depremi, ekonomik problemler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda konuştu.



Katılımcılardan yüzde 12,8’i de evlerinde  konuşulan gündemin Cumhurbaşkanlığı Seçimi olduğunu ifade etti.

Bir başka soruya verilen yanıtta ise katılımcıların yüzde 56,4’lük bölümü, Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremleri “Türkiye’nin gündemi” olarak düşündüğünü kaydetti.  Gündem sorusuna verilen yanıtlarda yüzde 21,3 ile 2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı  Seçimleri ikinci sırada yer alırken, üçüncü sıraya ise yüzde 16,2 oranıyla ekonomik problemler oturdu.

İSTANBULLU GEÇİNEMİYOR

Ekonomik sorunlar kentlilerin önemli gündemlerinden birini oluştururken, çalışmaya katılanlardan kredi kartı olanların sadece yüzde 49,5’i aylık kredi kartı borcunun tamamını ödeyebiliyor. Yüzde 32,7’lik kesim kart borçlarının sadece asgari tutarını ödeyebildiğini, yüzde 6,8’lik bölüm ise asgari tutar ile borcun tamamı arasında bir miktarda ödeme yaptığını belirtiyor.

İstanbullu Mart ayında en çok deprem, ekonomi ve seçim konuştu!

Katılımcılardan yüzde 5’i asgari tutardan bile daha az miktarda ödeme yapabildiğini vurgularken, yüzde 5,9’luk kısım ise kredi kartı borcunu hiçbir şekilde ödeyemiyor.

Bu verileri doğrular şekilde katılımcıların yüzde 22,2’si bazı ödemeleri yapamadığını ve borca girdiğini belirtiyor.  Yüzde 14,4’lük kesim aslında pek geçinemediğini belirtirken, yüzde 44,1’i ancak kıt kanaat geçinebildiğini, yüzde 19,2 oranında katılımcı ise geçinebildiğini ve kenara da para koyabildiğini ifade ediyor.

 İstanbullu Mart ayında en çok deprem, ekonomi ve seçim konuştu!

KENTTE YAŞAYANLAR STRESLİ VE KAYGILI

Mart ayındaki duygu hallerine yönelik değerlendirmede bulunmaları istenen katılımcılar, duygu durumlarını 10 üzerinden değerlendirdi. Buna göre, kentte yaşayanların ortalama stres seviyesi 10 üzerinden 7,3 olarak ortaya çıkarken kaygı seviyesi ise 10 üzerinden 6,9 şeklinde ölçüldü.

Katılımcıların 10 üzerinden değerlendirme yapmaları istenen “yaşam memnuniyeti seviyesi” ise Mart ayında 10 yüzde 63,9’u buna gerekçe olarak ekonomik sorunları, yüzde 21,8’i ise depremden kaynaklı olarak yaşam memnuniyetinin düştüğünü kaydetti.

Et ve Süt Kurumu düğmeye bastı…O ildekiler eti çok daha ucuza yiyecek!

Yardım miktarı Nisan ayında 4.337 TL’ye çıktı…  Nasıl başvurabilirsiniz?

Ev hanımları da 7.500 TL maaşla emekli olabilecek mi? İşte ev hanımlarına emeklilik desteği…


Geri Dön