28 / 04 / 2024

İstanbullular aman dikkat! Yarın bu yollar trafiğe kapatılacak!

İstanbullular aman dikkat! Yarın bu yollar trafiğe kapatılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından gerçekleştirilen, N Kolay'ın isim sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan ve merakla beklenen İstanbul Yarı Maratonu yarın koşulacak. Parkur ve bağlantı yolları araç trafiğine kapatılacak.



Dünya Atletizm Birliği “Gold Label” kategorisinde bulunan ve Avrupa’nın en iyi 3 yarı maratonu arasında  yer alan İstanbul Yarı Maratonu, 18. defa gerçekleştirilecek.

Verilen detaylara göre, 18. İstanbul Yarı Maratonu, 21 kilometre, 10 kilometre ve 21 kilometre paten yarışı kategorilerinde gerçekleştirilecek. Yine paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu organizasyon, TRT Spor Yıldız ve Spor İstanbul YouTube kanalından da canlı olarak yayımlanacak. “Tarihi Yarımada Parkuru” şeklinde de bilinen 21 kilometre yarışının startı saat 09.30’da verilecek. Ayrıca 21 kilometre paten yarışı 07.30’da, 10 kilometre de ise saat 08.10’da başlayacak.

Yine verilen bilgilere göre, ilk defa 1987'de koşulan yarışa, 1994-2009 ve 2011-2013 senelerinde ara verilmişti.

Paylaşılan detaylara göre, bu sene önemli bir rekorun daha kırılacağı söz konusu organizasyonda 12 binin üzerinde katılımcı bulunacak. Ayrıca İstanbul Yarı Maratonu’nda 22 kadın ve 34 erkek olmak üzere toplamda 56 elit atlet mücadele edecek.

İstanbullular aman dikkat! Yarın bu yollar trafiğe kapatılacak!

PARKUR

Sözcü'de yer alan habere göre, Yenikapı Miting Alanı önünden başlayacak olan yarı maratonda atletler, Kennedy Caddesi boyunca Kumkapı, Cankurtaran, Çatladıkapı, Sarayburnu, Sirkeci ve Eminönü’nden Karaköy istikametine sapacak ve Galata Köprüsü’nü geçecek.

Paylaşılan detaylara göre Galata Köprüsü bitiminden dönüş yapacak olan sporcular, Eminönü, Unkapanı, Cibali, Abdülezelpaşa Caddesi ve Ayvansaray’dan sonra Haliç Köprüsü’ne ulaşmadan Fatih ilçe sınırından ters istikamete yönelecek ve aynı sahil yolunu takip ederek yarışı Yenikapı Miting Alanı’nda tamamlayacak.


Geri Dön