21 / 05 / 2024

İstanbullular dikkat! Bakan Özhaseki açıkladı: 1.5 milyon ev yenilenmek durumunda!

İstanbullular dikkat! Bakan Özhaseki açıkladı: 1.5 milyon ev yenilenmek durumunda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den İstanbul'daki riskli yapılar ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...



Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümde vatandaşlarla tek tek görüşülmesi gerektiğinin, herkesin ikna edilmesinin ve her problemin çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Mehmet Özhaseki, Türkiye'deki kadim coğrafyanın zorluğunun yer altındaki hareketlilik olduğuna dikkat çekti ve "Bize düşen hareketliliğe dikkat ederek, bilimsel verilere uygun olarak zeminden başlayarak binanın bütün safhası yapılırken birebir titizlikle, sıfır toleransla konutlarımızı yapmak ve orada sağlıklıca yaşamak. Bir tek çözüm var o da Kentsel Dönüşüm" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 2012'de kanun çıktığını dile getiren Bakan Özhaseki, "İstanbul'umuzda da 800 bin civarında evimiz yenilenmiş ama yakın bir gelecekte Allah korusun bir Deprem olursa, başımıza bir felaket gelmemesi için neredeyse 1 buçuk milyon evimizi yenilemek durumundayız" ifadelerine yer verdi. 

İstanbullular dikkat! Bakan Özhaseki açıkladı: 1.5 milyon ev yenilenmek durumunda!

1.5 milyon evin içinde 600 bininin çok acil gözüktüğüne vurgu yapan Bakan Özhaseki, "Eğer bir sokakta iki tane bina yıkılırsa orada hayat durur. Belediye başkanı arkadaşlara lütfen yardımcı olun. Hatta belediye başkanlarımız kentsel dönüşüme girmiyorlarsa, gidin kapılarını çalın deyin ki, 'bir an önce başla kardeşim, niye yapmıyorsun?'" diyerek, yapmayan vatandaşlardan hesap sormalarını söyledi. 

'Burası kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm' sözünün kaçamak söz olduğunun altını çizen Özhaseki, "Kimse 'Rantsal dönüşüm yapın' demiyor. Siz adam gibi yapın rantsal dönüşüm olmasın. Zaten öyle olmuyor bu kaçamak sözleri bırakın bir an önce İstanbul'u geleceğe hazırlayalım" şeklinde konuştu. 

İstanbullular dikkat! Bakan Özhaseki açıkladı: 1.5 milyon ev yenilenmek durumunda!

Deprem bölgesindeki maddi hasarla ilgili de konuşan Bakan Özhaseki, açıklamasını "Şu anda konutların ve iş yerlerinin yapılmasıyla ilgili karşımıza çıkan tablo belki de rezerv alanlarda sıfır yeni konutlar yaparak devam etsek 110 milyar dolar gibi gözüküyor" diyerek tamamladı.  

Dolar düşecek mi, yükselecek mi? Bugün dolar ne kadar, kaç TL oldu? İşte dolar kuruna ilişkin son dakika gelişmeleri...

Benzin, motorin ve LPG'de son dakika fiyatlar açıklandı! Zam ya da indirim geldi mi? Sürücüler dikkat! 

En düşük memur emekli aylığı 9 bin 877 TL oldu! İşte zamlı maaşların hesaplara yatırılacağı ay...


Geri Dön