17 / 05 / 2024

İstanbullular parasızlıktan yiyecek bile alamıyor!

İstanbullular parasızlıktan yiyecek bile alamıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Planlama Ajansı, eylül ayı İstanbul Barometresi’ni yayınladı. Araştırma sonuçları İstanbulluların hatırı sayılır yüzdeliği parasızlıktan yiyecek dahi alamıyor. İPA’nın araştırmasına göre araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 16'sı parasızlıktan evle



EVDE YİYECEK BULUNMADIĞI ZAMANLAR VAR

İPA’nın yürütmüş olduğu araştırmasına katılanların yüzde 23,6’sı TOKİ’nin yürütmüş olduğu sosyal konut projesinin, yüzde 18’i ise döviz kurunda yaşanan hareketliliklerin 2022 Eylül ayında Türkiye’nin gündemi olduğunu söyledi.

Bunun yanı sıra katılımcıların yüzde 62,8’i Eylül ayı içinde maddi sıkıntılar nedeniyle istediği gıdaları alamadığını belirtti. Bu araştırmaya katılan katılımcıların yüzde 15,8’i 2022 Eylül ayında ekonomik yetersizlikten dolayı evde yiyecek bulunmadığı zamanların çok daha fazla olduğunu açıkladı.

VATANDAŞIN YÜZDE 42.6’SI GEÇİNEMİYOR

İPA’nın araştırmasında ankete katılan katılımcıların yüzde 46,1’i kendi ekonomik durumunun kötüye gittiğini, yüzde 32,9’u ekonomik durumunun değişmeyeceğini, yüzde 20,9’u ise durumunun daha iyi olabileceğini düşünüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön