29 / 04 / 2024

İstanbullular parasızlıktan yiyecek bile alamıyor!

İstanbullular parasızlıktan yiyecek bile alamıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Planlama Ajansı, eylül ayı İstanbul Barometresi’ni yayınladı. Araştırma sonuçları İstanbulluların hatırı sayılır yüzdeliği parasızlıktan yiyecek dahi alamıyor. İPA’nın araştırmasına göre araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 16'sı parasızlıktan evle



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Planlama Ajansı, eylül ayı İstanbul Barometresi’ni yayınladı. Araştırma sonuçları İstanbulluların hatırı sayılır yüzdeliği parasızlıktan yiyecek dahi alamıyor. İPA’nın araştırmasına göre araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 16'sı parasızlıktan evlerinde yiyecek olmadığı zamanların olduğunu belirtti.

Araştırmaya katılan katılımcıların yüzde 62.8’i de maddiyatsızlıktan dolayı istediği gıdayı alamadığını söyledi. Evlerinde gıdanın dahi yer almadığını söyleyenlerin ilk kez barometreye gitmesi dikkat çekiyor. Katılımcıların yüzde 65,7’si de evde en fazla ekonomik sorunları konuştu.

İstanbul Barometresi, İstanbul’da yaşayan vatandaşların ev içi gündemlerinden duygusal durum seviyelerine, ekonomik tercihlerden iş memnuniyetlerine değin pek çok başlıkta tabloyu ortaya çıkartıyor. İPA’nın araştırmasında, her ay aynı temalarda sorularla yapılmakta olan periyodik anket çalışmalarıyla İstanbul’da ikamet eden vatandaşların gündemlerine ilişkin konular hakkında düşüncelerini analiz etmekte.

EVLERDE EN ÇOK EKONOMİK SORUNLAR KONUŞULUYOR

Eylül ayı adına araştırmasında 23 Eylül – 21 Ekim 2022 tarihlerinde 601 İstanbul sakini ile telefon üzerinden görüşülerek hazırlanmış oldu. Bu araştırmaya göre vatandaşların yüzde 65,7’si evlerinde en fazla ekonomiden ve ekonomik sıkıntılardan konuşulduğundan söz etti. İstanbul’da yaşayanların ev içi gündeminde ikinci sırada ise okulların açılması vardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön