11 / 05 / 2024

İstanbullulara bir zam şoku daha! Aracı olanların vay haline!

İstanbullulara bir zam şoku daha! Aracı olanların vay haline!

İstanbullulara bir zam haberi daha geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME Toplantısı'nın sonucunda alınan zam haberi vatandaşlara duyuruldu. İşte detaylar!



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından alınan kararlar açıklandı. Toplantıda, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğü'nün yediemin otoparklarına çekilip, muhafaza altına alınan araçların günlük otopark ve çekici ücretlerinin tekrardan düzenlenmesi teklifi değerlendirmeye alındı.

Araç çekme ücretinin 250 liradan 400 liraya, 5 kilometreye kadar olan mesafede özel taşıma ücretinin 250 liradan 400 liraya, ilave kilometre ücretinin de 12 liradan 15 liraya çıkarılmasına karar verildi. Bu teklif bağlamında yediemin otopark günlük ücret tarifesinin ise motosikletler için 13 liradan 20 liraya, otomobillerde 30 liradan 40 liraya çıkarken, kamyonet, arazi taşıtı, minibüsler için 32 liradan 50 liraya yükseldi, kamyon ve otobüsler için 52 liradan 75 liraya, iş makineleri için ise 78 liradan 100 liraya çıkarılmasına karar verildi.

TAKSİCİLERDEN TEPKİ YAĞMIŞTI!

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyup Aksu, İstanbul'da 1,803 minibüsün ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifinin kabul edilmesine tepki göstererek "Toplu taşıma aracı taksiye dönüştürülemez, bu kanuna aykırı. Hukuki anlamda hakkımızı arayacağız” diye konuştu.  

Bloomberg HT’ye konuk olan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul'da 1,803 minibüsün ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifinin kabul edilmesine dair değerlendirmeler yaptı. İTEO Başkanı Aksu, M plakalı minibüslerin taksiye dönüşmesinin hukuka aykırı olduğunu belirterek, “Burada taksici esnafın ekmeğine müdahale, hak gaspı ve haksız zenginleşme söz konusu. Toplu taşıma araçları taksiye dönüştürülemez, bu kanuna aykırı bir durum. Hukuki anlamda hakkımızı arayacağız” şeklinde konuştu.

TAKSİ ARTIŞI ÇÖZÜM DEĞİL!

İstanbul'da yaşanan ve şikayetlerin sürekli arttığı taksi sorununun çözülmesini istediklerini belirten İTEO Başkanı Aksu, taksi sayısının artışını sağlamaya hazır olduklarını fakat trafik yoğunluğunda taksi artışının da çözüm olmayacağını söyledi.

Orman Genel Müdürlüğü personel alımı başladı mı 2023? Orman Genel Müdürlüğü personel alımı hangi illerde yapılacak?

Benzine ve motorine zam geldi mi? İşte 26 Ocak Perşembe güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön