11 / 05 / 2024

İstanbullulara Kurban Bayramı müjdesi: Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu ücretsiz olacak! 

İstanbullulara Kurban Bayramı müjdesi: Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu ücretsiz olacak! 

Kurban Bayramı'nda Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun seferlerinden ücret alınmayacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...



TRT Haber'de yer alan habere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu da geçtiğimiz günlerde Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda incelemelerde bulunarak, önemli açıklamalar yaptı. 

İlklerin ve enlerin projesi olan ve Türkiye'nin en hızlı metrosu olma özelliğine sahip Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nı yerinde incelediklerinin altını çizen Bakan Uraloğlu, hattın İstanbul Havalimanı-Kağıthane etabının 22 Ocak tarihinde açıldığını anımsattı. 

Bakan Uraloğlu, söz konusu açıklamasında "23 Ocak'tan beri günde 112 sefer yaparak; Kargo Terminali, İstanbul Havalimanı, Terminal-2, İhsaniye, Göktürk, Hasdal, Kemerburgaz, Kağıthane istasyonları olacak şekilde hizmet veriyoruz" ifadelerine yer verdi ve açılış itibarıyla 2 milyondan fazla yolcu taşındığının altını çizdi. 

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın açılan kısmı ile 20 dakika sefer aralığında aylık ortalama 450 bin yolcuya hizmet verildiğini aktaran Uraloğlu, "Şimdi de önümüzdeki aylarda hizmete almak için aralıksız çalıştığımız hattımızın Gayrettepe istasyonunu da içeren 3,5 kilometre uzunluğundaki Kağıthane-Gayrettepe etabındaki çalışmalarda sona yaklaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" açıklamasında bulundu. 

İstanbullulara Kurban Bayramı müjdesi: Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu ücretsiz olacak! 

72 metre derinliğiyle Türkiye'nin en derin metro istasyonu olma özelliğine sahip Gayrettepe İstasyonu'nun hizmete sunulmasıyla, havalimanı metrosu Metrobüs ve Yenikapı-Taksim-Hacıosman Metro Hattı ile entegre eedilecek e aynı zamanda Şişli ve Beşiktaş'ta Kağıthane ve Eyüp ilçelerine metro ile bağlantı sağlanacak. 

Bakan Uraloğlu, istasyonun inşası için 67 bin metreküp beton imalatını tamamladıklarına, 23 bin metrekare kapalı alan inşa ettiklerine, kusursuz erişim için yaya simülasyonları çalıştıklarına, 32 adet yürüyen merpen ve 8 adet asansör planladıklarına, elektromekanik imalatlarında sona yaklaştıklarına dikkat çekti. 

İstanbullulara Kurban Bayramı müjdesi: Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu ücretsiz olacak! 

"Sertifikasyon süreci sonunda Gayrettepe-Kağıthane kesimi de tamamlanarak proje bütünüyle hizmete açılmış olacak" diyen Uraloğlu, bu şekilde hat uzunluğunun 37,5 kilometreye, istasyon sayısının 9'a yükseleceğini dile getirdi. 

Söz konusu metro ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 30 dakika, Göktürk-Mahmutbey arası seyahat süresi 38 dakika, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 45 dakika, Taksim-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi 41 dakika, Taksim-Göktürk arası 26 dakika, 4. Levent-İstanbul Havalimanı arası seyahat süresi ise 35 dakika şeklinde olacak.

Borsa İstanbul yeni güne yükselişle başladı!

2 yıl faizsiz 150 bin TL kredi desteği verilecek! Şartları karşılayanlar hemen alacak!

Memur maaş zammında son dakika! Memur maaşı iki asgari ücrete mi denk olacak? 


Geri Dön