11 / 05 / 2024

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılış için gün sayıyor!

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılış için gün sayıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılışına günler kaldığını dile getirerek, söz konusu metro hattını İstanbulluların hizmetine sunmak için gün saydıklarını dile getirdi.



"Saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verebilecek"

Bakan Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılışına kısa zaman kaldığını kaydederek,, Başakşehir Metrokent'ten başlayan 6,2 kilometrelik projede Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir ve Kayaşehir Meydan istasyonları olmak üzere 4 durak bulunduğunu dile getirdi.

Açıklamasında söz konusu metro hattının tasarım hızı 80 kilometre olan araçlar vasıtasıyla saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek kapasitesi bulunduğunu kaydeden Adil Karaismailoğlu, acil gündemlerini deprem olduğunu fakat ülke genelinde yapımları süren tüm projelerde çalışmaları başarıyla sürdürdüklerini dile getirdi.


"İBB yönetiminden devraldığımızda yüzde 5 ilerleme seviyelerindeydi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde büyük yararlar sağlayan dünyanın en modern hastaneleri arasında yer alan ve günlük yaklaşık olarak 100 bin vatandaşın kullandığı bu hastanenin kara yolu bağlantısını yapmadığını anımsatarak, "En hayati ihtiyacın sağlık hizmetlerine ulaşım olduğu pandemi döneminde vatandaşımızın canının tehlikeye atılmasına elbette izin vermedik." dedi.

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılış için gün sayıyor!

Söz konusu projeyi devraldıklarını ve kara yolu bağlantısını bir ay gibi çok kısa zamanda hızla tamamladıklarını söyleyen Adil Karaismailoğlu, hastanenin yolunu yapmadıkları gibi metro hattını da yapmayacaklarını kendilerine bildirdiklerinde bu projeyi de derhal devraldık ve yapım çalışmalarına yeniden başladıklarını söyledi.

Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminden devraldıklarında yüzde 5 ilerleme seviyesindeki olan metro hattının, faaliyetlerimiz neticesinde kısa zamanda hızla ilerlediğini test sürüşlerinin yapıldığını ve işletmeye açılmaya hazırlandığını söyledi.

Bakan Adil Karaismailoğlu, söz konusu projeyi devraldıktan sonra toplam 10 bin 250 metrelik tünel inşaatını bitirdiklerini, 295 metre uzunluğundaki viyadük imalatlarını tamamladıklarını, 11 bin 595 metre ray döşediklerini, 4 istasyonda toplam 32 bin 661 metrekare kapalı alan inşa ettiklerini, elektromekanik ve sinyalizasyon imalatlarını tamamladıklarını dile getirdi.

Son olarak testlerin ve devreye alma işlerinin sonuna geldiklerini kaydeden Bakan Adil Karaismailoğlu, böylece İstanbullulara yeni bir hizmeti sunma gururuna erişeceklerini belirtti.

"4 ilçenin İstanbul Havalimanı'na metroyla ulaşımı sağlanmış olacak"

Bakan Adil Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın diğer toplu taşıma modlarıyla entegre olacağını kaydederek, söz konusu projenin Metrokent istasyonunda Bağcılar-Olimpiyatköy hattına, Kayaşehir istasyonunda Halkalı-İstanbul Havalimanı hattına entegre olacağını söyleyerek, "Bu entegrasyonla Güngören, Bağcılar, Bahçelievler ve Başakşehir ilçelerimizin İstanbul Havalimanı'na metroyla ulaşımı da sağlanmış olacak." dedi.

Bakan Adil Karaismailoğlu söz konusu hattın işletmeye alınmasıyla Kayaşehir-Mahmutbey arasındaki seyahat süresinin 20 dakikaya, Metrokent-Bakırköy Özgürlük Meydanı'nın 29 dakika, Metrokent-İstanbul Havalimanı'nın 24 dakikaya, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Bağcılar arasının 23 dakika olacağını dile getirdi.

Ankara Büyükşehir Çankaya'da 9 konut satacak! Başkentte konut arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın!

Benzine büyük zam geliyor! Rakamı duyan sürücüler direksiyonu en yakın en yakın akaryakıt istasyonuna kırdı!

Kiracılara kötü haber! Sadece 11 TL eksik kira için tahliye kararı!


Geri Dön