12 / 05 / 2024

İstanbulluların merak ettiği soru yanıtlandı! Büyük taşınma planı belli oldu! 1.5 milyon konut nereye yapılacak?

İstanbulluların merak ettiği soru yanıtlandı! Büyük taşınma planı belli oldu! 1.5 milyon konut nereye yapılacak?

“İstanbul’da dönüşmesi gereken 1,5 milyon bağımsız bölüm var” diye konuşan Bakan Murat Kurum İstanbulluları merakta bıraktı. İstanbul 1,5 milyon konut nereye taşınacak? İşte detaylar!



1999 yılındaki Marmara depreminin ardından fayların tekrardan hareketlendiği İstanbul'da bilhassa sahil şeritlerini etkileyecek olan bir deprem için uyarılar sürüyor. Uzmanların bu yorumu sonrası tedbirler alınmaya başlandı. İstanbul'da depreme karşı riskli olan 1.5 milyon konut rezerv alanlara taşınması için karar alındı.

İSTANBUL İÇİNDE GÖÇ BAŞLADI!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, 'Deprem bölgesinden gelen depremzede vatandaşlar, İstanbul'u tercih etmiyor. İstanbul içerisinde de iç göç başlamış durumda. İstanbul'da beklenen depremden dolayı İstanbul'dan Trakya bölgesine gidenler bir takım meydana getirdi. Çatalca, Tekirdağ, Keşan bölgesine büyük bir ilgi bulunmaktadır. Arsa ve müstakil evlere talep var' ifadelerine yer verdi.

EVİNİ SATMAK İSTEYEN ARTTI!

Sözlerine şu şekilde devam eden Aşa; 'İstanbul'un eski yerleşim yerlerinde evini satmak isteyen kişilerin sayısı fazlalaştı. Psikolojik bir durum var, birkaç ay sonra ise fiyatlar da belli olmaya başlayacak. İstenmeyen, talep olmayan bölgede fiyat düşecek, daha güvenli olan yeni binaların olduğu yerlerde de talep artacağı için fiyatların da artmasını bekliyoruz' şeklinde konuştu.

İSTANBUL'UN KUZEYİNDE ZEMİN ÇOK SAĞLAM VE YENİ BİNA STOĞU BULUNUYOR!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, İstanbul'un Kuzey'e taşınmasının aslında çok yeni bir şey olmadığını bunun on senedir konuşulduğunu son depremin ardından bunun daha da ön plana çıktığını belirtirken İstanbul'un kuzeyi daha sağlam zeminde bulunurken, kayalıklardan oluştuğunu ve yeni bina stoğunun yüksek olduğunu da söyledi.

İSTANBUL’UN KUZEYİ ÖN PLANDA!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa son olarak sözlerini şöyle sonlandırdı; Son 10 yılda o bölgelerde yeni ilçeler, yeni semtler oluştu. Yeni bina stoku çok. Bahçeli nizam inşaatlarının olduğu bir bölge. Anadolu yakasında da bu tip semtler bulunuyor. Avrupa yakasında ise İstanbul'un kuzeyi oldukça ön plana çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön