Genel

İstanbul’u bırakanlar bu şehirden ev ve arazi alıyor!

İstanbul’da hayat pahalılığı ve kalabalıktan yorulanlar son yıllarda hem oturmak hem de yatırım için Tekirdağ’ı tercih ediyor. Birçok kişi tarafından "Yeni İstanbul" olarak görüyen Tekirdağ, TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre Trakya’da en çok konutun satıldığı şehir.

Son dönemde İstanbul’dan başka bir şehre yerleşmek ve gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler rotasını Tekirdağ’a çevirdi. İstanbul’a yakınlığı, hızla gelişen altyapısı denizi ve doğal güzellikleriyle şehir birçok kişinin ilgisini çekiyor. İstanbul’un yoğun nüfusu ve daralan arazi seçenekleri nedeniyle yatırımcılar da Tekirdağ’dan arsa ve arazi alıyor.

YATIRIMCILARIN YENİ GÖZDESİ

Sozcu.com.tr’nin haberine göre İstanbul’un kalabalığından kaçmak isteyenler Tekirdağ’ın huzurlu yaşamı ve karlı yatırım fırsatlarını değelendiriyor. İstanbul’a 146 kilometre uzaklıktaki konumuyla Tekirdağ, doğal güzellikleri, deniz manzaralı konut projeleriyle gayrimenkul piyasasında öne çıkılor. Kuzey Marmara Otoyolu ile İstanbul’a ulaşımın rahat olduğu Tekirdağ’a, şehir hastanesi ve üniversite hastanesi ile sağlık alanında da ihtiyaçları karşılıyor.

ÜNİVERSİTE ŞEHRİ

Yatırımcıların da tercih ettiği Tekirdağ, aynı zamanda bir üniversite şehri. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yanı sıra hukuktan mühendisliklere kadar birçok alanda eğitim veriyor.  Hem huzurlu bir yaşam alanı sunan hem de yatırım açısından katlanarak değerlenen şehir, İstanbul’un yoğunluğu ve yüksek maliyetlerinden kaçmak isteyenler için ideal bir alternatif olarak öne çıkıyor.

2012 yılında büyükşehir statüsüne kavuşan Tekirdağ, Türkiye’nin 30 büyükşehrinden biri. Tekirdağ’a olan ilgi Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlarda da görülüyor.

TRAKYA’DA EN ÇOK KONUT SATILAN ŞEHİR

TÜİK’in açıkladığıkonut satış istatistiklerine göre Trakya’da yer alan Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’da Ağustos 2024’te 4 bin 313 konut satışı gerçekleştirildi.

Trakya'da en çok konutun satıldığı il Tekirdağ oldu.Tekirdağ'da 3 bin 189, Edirne'de 666, Kırklareli'nde ise 458 konut satışı gerçekleşti. Tekirdağ, Türkiye genelinde de en çok konut satılan illerden bir tanesi.

Endeksa’nın verilerine göre Tekirdağ’da Ağustos 2024 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde konut imarlı arsaların fiyatları yüzde 47,43 arttı.

Bankaların faizleri indireceği söylentisi fırsatçı emlakçıları harekete geçirdi!

Elektrik ve doğal gaz faturaları için yeni düzenleme kapıda: 1 milyon abone daha fazla para ödeyecek!

Asgari ücret 2025 zammında son durum! İşte yeni asgari ücret için konuşulan rakamlar!

Şu an mevduat mı daha mantıklı, konut yatırımı mı? İşte rakamlarla o hesap!