27 / 04 / 2024

İstanbul'un en değerli ilçelerinde kira fiyatları kaç TL?

İstanbul'un en değerli ilçelerinde kira fiyatları kaç TL?

İstanbul Ticaret Odası tarafından paylaşılan verilere göre, İstanbul şehrinde konut kiralarının en yüksek olduğu ilçe Sarıyer olarak belirlendi. İşte İstanbul'un en prestijli ilçeleri ve bu ilçelerdeki kira fiyatları...



İstanbul Ticaret Odası'nın verilerine göre, İstanbul'da enflasyon oranı yüzde 72 seviyelerine yükselirken, konut kiraları da artış trendini sürdürüyor. Ortalama konut kirası, 43.771 TL seviyesine ulaşarak Sarıyer'i en yüksek kira ücretine sahip ilçe yapıyor. Konut değerleme platformu Endeksa'nın verilerine göre, Beşiktaş 38.445 TL ortalama kira ücretiyle ikinci sırada yer alırken, Kadıköy ise 31.138 TL ortalama konut kirasıyla üçüncü sıraya yerleşti. İstanbul'da kiraların hızla yükselmesi, ekonomik endişeleri gündeme getiriyor.

EN DÜŞÜK KİRA HANGİ İLÇEDE?

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul'da ortalama konut kirasının en düşük olduğu ilçe, 11.557 TL ortalama kira ücretiyle Arnavutköy oldu. Arnavutköy'ü, sırasıyla 11.679 TL ile Esenyurt, 12.573 TL ile Sultangazi, 12.573 TL ile Silivri ve 13.163 TL ile Sultanbeyli takip etti. Ekim ayı sonunda İstanbul genelinde ortalama konut fiyatı 4 milyon 224 bin 143 TL seviyesine ulaşırken, ortalama kira ücreti ise 17 bin 111 TL olarak kaydedildi.

KİRA GETİRİSİ EN YÜKSEK İLÇELER

İstanbul'da konut kira getirisi en yüksek olan üç ilçe, Esenyurt, Gaziosmanpaşa ve Sancaktepe olarak belirlendi. Bu ilçelerde ortalama konut satış fiyatı 1 milyon 923 bin 790 TL seviyesinde bulunurken, Esenyurt'ta ortalama konut kirası 11.679 TL olarak kaydedildi ve konut getirisi yüzde 7.93 oranında gerçekleşti. Gaziosmanpaşa'da konut getirisi yüzde 7.16 iken, Sancaktepe'de yüzde 6.94 düzeyine ulaştı. Beykoz ise yüzde 2.81'lik konut getirisi ile en düşük getirili ilçe oldu.

Konut kira getirisi verilerini inceleyen Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, şu açıklamalarda bulundu: "İstanbul'da, Esenyurt, Küçükçekmece gibi ilçeler veya Gaziosmanpaşa, Sancaktepe gibi yeni gelişen bölgeler daha yüksek konut kira getirisi sağlarken, Beykoz, Beşiktaş veya Bakırköy gibi gelişmiş ilçelerde konut satış fiyatlarının çok yüksek olduğu için getiri oranlarının düştüğünü gözlemliyoruz."

Japon Uzman Moriwaki'den  İzmir  için deprem uyarısı: '6,5 büyüklüğünde deprem bekliyoruz'

Volvo’dan rakiplerini çılgına çevirecek hamle; Olay olacak

Yakıt cimrisi Citroen C-Elysee ne kadar oldu? İşte Kasım 2023 güncel fiyat listesi


Geri Dön