27 / 04 / 2024

İstanbul'un hangi ilçesinde ev fiyatları tavan yaptı?

İstanbul'un hangi ilçesinde ev fiyatları tavan yaptı?

İstanbul’daki kimliğiyle dikkat çeken ve minik bir semt olan Bomonti'de Z kuşağı kendisini gösteriyor. Z kuşağının Bomonti'ye olan ilgisi artınca ev fiyatları da tavan yaptı.



İstanbul’daki minik semt Bomonti, kendi sınırlarından çıkıyor ve markalaşıyor. Kendine özgü yapısının yeni bir kimlikle bir araya getirildiği semtteki en yeni konuklar Z kuşağı oldu.

Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre; Bomonti'nin ününü yapıları değil ruhu artırıyor. Bomonti'nin entelektüel kimliği fazlaca güce sahip. Semtte son 15-20 senedir öykü tekrar yazılıyor. Kendi yapısında fabrika ve atölyelere ait yerleri rezidanslar alıyor, çehresi değiştiği için bünyesinde kozmopolit bir alan oluşuyor.

İstanbul un hangi ilçesinde ev fiyatları tavan yaptı?

Her zaman hayat akışında ünlü bir bölge olan Bomonti’de beyaz yakalılara artı olarak son zamanlarda Z kuşağı da görülüyor. Z kuşağının bölgeye olan ilgisi artıyor. Özellikle Mimar Sinan Üniversitesi’ne ait bir kampüsün Bomonti'de bulunması ve tek başına bölgeyi farklı kılan Bomontiada’nın varlığı Z kuşağını etkiliyor. 

Kiralamaların fazlaca görüldüğü semtte, Keller Williams Türkiye’nin Şişli Bölge Müdürlüğü’nün verdiği verilerde; Z kuşağının yani 2000'li ve hemen öncesinde dünyaya gelen gençlerin Bomonti’de buluştuğu ortaya koyuluyor. Beyaz yakalılar ve yabancıların ise semtte bulunan rezidanslara ilgisi yüksek. Eskiyen yapılarda kira bedellerinin 2 bin 500- 4 bin 500 Türk Lirası seviyesinde bulunduğu Bomonti'nin yeni binalarında ise genellikle 1 oda 1 salon evler inşa ediiyor. Bu yapılarda da kira bedelleri 3 bin 500 Türk Lirası'ndan başlıyor ve evin genişliği ve şerefiyesiyle beraber 15 bin Türk Lirası seviyesine kadar yükseliyor. 

İstanbul un hangi ilçesinde ev fiyatları tavan yaptı?

Bomonti aşağıdan yukarıya çıkılırken rezidansların görüldüğü, içerdeyse düz sokakların olduğu bir semt. Bu özellikler semtin yeni yapısını gözler önüne sererken mahallelerini de özellikli hale getiriyor. Semtteki mahallelerde bitişik nizamlı yapılar dayanışmanın göstergesi. Bomonti, aynı zamanda İstanbul’un Şişli ilçesinin dinamiğinde de önemli bir yere sahip. Bir yandan Nişantaşı hattı, diğer yandan yeni hayat merkezi olan Sarıyer ilçesiyle sınır oluşturan Ayazağa ve tabii ki Beyoğlu'yla paylaşımı bulunan semt, farklı kültürlerin alanı. Coldwell Banker Bomonti uzmanlarıysa, bölgede yer alan Bomontiada'nın semtin taçlanmasını sağladığını fakat semtin kendine ait olan kültürünün her daim daha ağır olduğuna dikkat çekiyor.

İstanbul un hangi ilçesinde ev fiyatları tavan yaptı?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Bomonti'deki konut piyasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte Makbule Yönel Maya'nın o değerlendirmeleri:

“Bomonti, kentin merkezinde, 2010’lu yılların başından itibaren yeni konut projeleri ile günün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikli bir konut stoku ile dönüşüm yaşayan bir bölge… Semtteki nitelikli konut projelerinin satış fiyatlarının metrekare bazında 2016’da yaklaşık 18 bin lira / 20 bin lira mertebelerinde olduğu mevcutta ise yaklaşık 25 bin lira / 30 bin lira seviyelerine yükseldiği söylenebilir. Son 5 yılda satış fiyatlarında ortalama yaklaşık yüzde 40, kiralarda ise yaklaşık yüzde 60 oranında artış olduğu görülüyor.”

Hangi ilde konut yatırımı yapmak mantıklı?

Ev fiyatlarında zirvede hangi şehir var?


Geri Dön