28 / 04 / 2024

İstanbul’un yatırım haritası çıkarılacak!

İstanbul’un yatırım haritası çıkarılacak!

İSTANBUL’daki yatırımcılara büyük kolaylık sağlayacak bir proje geliyor. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yürütülen proje, yatırım yapacak ya da mağaza açacak yatırımcıya yol gösterecek. Sistem 1 Haziran’da hazır...



İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yürütülen proje, yatırım yapacak ya da mağaza açacak yatırımcıya yol gösterecek. Sistem 1 Haziran’da hazır.


İSTANBUL’daki yatırımcılara büyük kolaylık sağlayacak bir proje geliyor. İstanbul Üniversitesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle geliştirdiği projeyle yatırım haritası üzerinde çalışıyor. Sistem, mağaza ya da şube açacak yatırımcılara nerenin uygun olduğuna yönelik yol gösterecek. 


RAKİPLER HAKKINDA BİLGİ

Aynı sektörde çalışanların rakipleri hakkında da bilgi edinebileceği sistem tamamlandığında, yatırımcılar uygulamalardan web sitesi üzerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Projenin koordinatörü ve İÜ İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Şeker, bir yatırımcı ya da firma sahibinin yatırım yapacağı sektör ve lokasyonu sisteme girdiğinde istediği veriye ulaşabileceğini söyledi. 


YENİ ALANLAR DAHA CAZİP

Kadıköy, Beşiktaş ve Şişli’yi ‘yorgun devler’ olarak niteleyen Şeker, “Bu ilçeler doyuma ulaştı. Mağaza açanlar için en önemli sorun kira bedelleri. Ataşehir, Başakşehir, Beylikdüzü gibi yeni yerleşim yerlerindeki ticari alanlar daha cazip hale geliyor” dedi.


UYGUN YER NERESİ?

BU modelde yatırım yaparken hangi kriterlere göre yatırım yapılacağını tespit edeceklerini ifade eden Şeker, “Mesela pastane açmak isteyen biri neresi uygun diye sorgulama yapacak. Sistem de mahalle bazında bile riskin daha az olduğu bölgeleri gösterecek” diye konuştu.  Murat Şeker, bu projenin Türkiye’nin farklı bölgelerine de uygulanabileceğini de belirtti.


Akşam Gazetesi 


Geri Dön