19 / 05 / 2024

İşte 1 Mayıs 2023 piyasa gündemi! Piyasalar faiz kararlarına kilitlendi! Peki, dolar, altın fiyatları ne olacak?

İşte 1 Mayıs 2023 piyasa gündemi! Piyasalar faiz kararlarına kilitlendi! Peki, dolar, altın fiyatları ne olacak?

1 Mayıs ile başlayan gelecek haftanın gündeminde ABD ve Avrupa’da yapılacak merkez bankaları para politikası toplantıları yer alıyor. Fed 3 Mayıs’ta, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ise 4 Mayıs Perşembe günü faiz kararını açıklayacak.



FED’DEN SON FAİZ ARTIŞI MI?

İşte 1 Mayıs 2023 piyasa gündemi! Piyasalar faiz kararlarına kilitlendi! Peki, dolar, altın fiyatları ne olacak?

Bloomberg ekonomistleri Anna Wong, Stuart Paul, Eliza Winger ve Jonathan Church tarafından yayınlanan notta, 1 Mayıs haftasında gerçekleşecek para politikası toplantısında Fed’in bankacılık sistemindeki çalkantılara rağmen faiz oranlarını 25 baz puan artırarak yüzde 5,25’e çıkarma olasılığının kuvvetli olduğu belirtildi. Ayrıca ekonomiden gelen sinyallere göre bu faiz artırımının son olacağına ilişkin de yoruma yer verildi

POWELL’IN AÇIKLAMALARI TAKİP EDİLECEK

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası’nın 3 Mayıs’ta gerçekleştiğireceği toplantının yanı sıra Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının da oldukça önemli olacağını belirtiyor. Piyasa çevreleri, gelecek dönem para politikasına yönelik ipuçlarının piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını vurgulayarak bu nedenle yakından izlendiğini ifade ediyor.  

Fed, geçen yıl 4 kez 75 baz puanlık faiz artırımında bulunmuştu. ABD Merkez Bankası geçen aralık ayındaki 50 baz puanlık faiz artışını, şubat ayında 25 baz puanlık artışa düşürmüştü. ABD’de Silikon Vadisi Bankası ve diğer iki ABD bankasının iflas etmesinden sonra gerçekleştirilen mart toplantısında Fed 25 baz puanlık artış yapmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön