30 / 04 / 2024

İşte Ahmet Davutoğlu'nun yeni evi!

İşte Ahmet Davutoğlu'nun yeni evi!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da Çayyolu'nda kiraladığı villada yaşayacak. Davutoğlu, vaktinin büyük bir bölümünü İstanbul'da geçirecek. Ankara'ya geldiği dönemlerdeki çalışmalarını ise bu evden yürütecek.



Ankara Çayyolu'ndaki Gülve Villaları adlı sitedeki evi kiralayan Davutoğlu, pazartesi günü yeni evine taşınacak. Ağırlıklı vaktini İstanbul'da geçirecek olan Davutoğlu, Ankara'ya geldiği dönemlerdeki çalışmalarını ise bu evden yürütecek.



İşte Ahmet Davutoğlu nun yeni evi!



6 odası 1 salonu bulunan, yaklaşık 400 metrekareye yakın bir alan üzerine yapılan müstakil villanın özel bahçesi de bulunuyor. Davutoğlu'nun oturacağı villanın yer aldığı sitede 11 ev daha bulunuyor.


İşte Ahmet Davutoğlu nun yeni evi!


Sitedeki satılık evlerin fiyatının 1.5 ila 2 milyon TL arasında olduğu, bölgedeki kiraların da 4 ila 10 bin TL arasında değiştiği belirtildi. Davutoğlu'nun Bilkent Üniversitesi'nde okuyan oğlu Mehmet Davutoğlu'da burada yaşayacak. Ev eski CHP lideri Deniz Baykal'ın evine de 500 metre mesafede bulunuyor.



İşte Ahmet Davutoğlu nun yeni evi!



İşte Ahmet Davutoğlu nun yeni evi!



İşte Ahmet Davutoğlu nun yeni evi!


Yeni Şafak





Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Başbakanlık görevini bırakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da yeni yaşayacağı evi buldu. Davutoğlu’nun önümüzdeki günlerde  Ankara  Çayyolu’nda bulunan bir siteye taşınacağı öğrenildi.


Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun da fikrini alarak sitede bulunan evi kiraladığı bildirildi. Davutoğlu’nun taşınacağı sitede müstakil evler 4 katlı, 6 oda ve 1 salondan oluşuyor.


Eski başbakanlara görevi bıraktıktan 5 koruma verilirken Davutoğlu’na son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle 15 koruma verildiği öğrenildi.


Genellikle İstanbul’daki evinde yaşayacak olan Davutoğlu, milletvekilliği görevini de yerine getireceğinden Ankara’ya ziyaretlerinde bu evde kalacak.


Davutoğlu’nun Ankara Bilkent Üniversitesi’de eğitim gören oğlu Mehmet Davutoğlu da öğrenim süresi boyunca bu evde yaşayacak.




Hürriyet



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ankara Çayyolu’nda bir villa kiralayan Ahmet Davutoğlu’nun kiralama sürecinin nasıl geliştiğini ve ne tür özelliklerde bir ev baktığını sozcu.com.tr araştırdı.


Bölgedeki gayrimenkul danışmanlarının verdiği bilgiye göre villa ararken gösterişli ve şatafatlı olmasından özellikle kaçınan Davutoğlu, aylık kirası 10 bin dolar olan bir villayı da çok pahalı olduğu gerekçesiyle tutmamış.


Başbakanlık'tan ayrıldıktan sonra İstanbul'a yerleşme kararı alan Ahmet Davutoğlu, hem Bilkent Üniversitesi'nde okuyan oğlu Mehmet Davutoğlu için hem de TBMM çalışmalarına geldiğinde kendi kullanımı için Beytepe ile Çayyolu semtleri arasında yeni inşa edilen Gülce Sitesi'nde bir villa kiraladı. Bodrum, giriş ve onun üzerindeki iki kattan oluşan yaklaşık 400 metrekarelik villanın aylık kira bedelinin 15 bin TL civarında olduğunu belirten gayrimenkul danışmanları, Davutoğlu'nun kiraladığı villanın bu bölge için çok lüks değil, ortalama bir villa olduğunu belirtiyor.


LÜKS VE GÖSTERİŞ İSTEMEMİŞLER

Davutoğlu'nun villa kiralamak için görevlendirdiği kişiler sıradan bir vatandaş gibi emlakçıları gezmiş. Kiralama süreci sonlanana kadar da villanın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu için kiralandığını söylememişler. Şatafat ve lüksten özellikle kaçınılmış, çok büyük olmayan, girişi ve çıkışı geniş ve kolay, müstakil bir villa tercih edilmiş.


İLK TERCİH BİLKENT

Davutoğlu ailesinin semt olarak ilk tercihleri ise oğlu Mehmet Davutoğlu'nun olduğu için Bilkent olmuş. Ancak bu bölgede aranan kriterlere uygun yer bulunamayınca Çayyolu semti tercih edilmiş.


KİRA PAHALI GELDİ

Aradıkları özelliklere uygun ancak aylık kirası 10 bin dolar olan bir villa, fiyatının yüksek olması nedeniyle kiralanmamış. Daha sonra ise aylık kiraların yaklaşık 10 bin ila 15 bin TL arasında olduğu Gülce Sitesi'ndeki villa kiralanmış.


DIŞİŞLERİ BAKANI OLDUĞU DÖNEMDE KİRASI 46 BİN TL İDİ

Ahmet Davutoğlu, 5 yıl süren Dışişleri Bakanlığı döneminde kullandığı konut için aylık 39 bin TL kira ödenmişti. Gaziosmanpaşa Kırlangıç Sokak No: 32'deki bu konutun karşısındaki 275 metrekarelik bir daire de hem güvenlik hem de müştemilat amacıyla kiralanmış, bu daire için de aylık 7 bin 550 TL kira ödenmişti. Konutların kira bedelleri, Dışişleri Bakanlığı döneminde Davutoğlu tarafından yazılı soru önergelerine verilen yanıtlarla şu şekilde açıklanmıştı:“Halihazırda Dışişleri Bakanlığı Konutu olarak kullanılmakta olan ‘Kırlangıç Sokak No: 32 Gaziosmanpaşa' adresinde bulunan müstakil bina, 15 Temmuz 2009 tarihinde aylık 39 bin TL kira bedeli üzerinden iki yıl süreyle kiralanmıştır.”


“Kırlangıç Sokak No: 29/4 Gaziosmanpaşa adresinde bulunan ve konutu tam cepheden gören 275 m2 kullanım alanlı daire, güvenlik saikleri dikkate alınarak ve yabancı heyet üyelerinden ve diğer heyet mensuplarından, konutta düzenlenen resmi nitelikteki görüşmelere katılamayacak görevlilerin uygun bir mahalde ağırlanabilmesi amacıyla Dışişleri Bakanlığı Konutu müştemilatı olarak 1 Temmuz 2010 tarihinde kiralanmıştır. Dairenin aylık kira bedeli 7 bin 550 TL'dir. Bahse konu dairenin kira bedeli de üç aylık dönemler itibarıyla bütçe ödeneklerinden karşılanmaktadır.”


Sözcü



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;


Kirası 9-10 bin TL

Başbakanlık görevini bırakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da yeni yaşayacağı evi buldu. Davutoğlu çiftinin Çayyolu’ndaki ‘Gülce Villaları’ adlı siteden kiraladıkları eve hafta başında taşınacakları öğrenildi. Sitedeki müstakil 4 katlı villalar 6 oda, 1 salondan oluşuyor ve yaklaşık 450 metrekare büyüklüğünde. Sitedeki satılık evlerin fiyatının 1.5 ile 2 milyon TL, kiraların ise 9-10 bin TL arasında değiştiği belirtildi.

Baykal'a komşu oldu 

Davutoğlu çiftinin genellikle İstanbul’daki evlerinde yaşayacağı, Bilkent Üniversitesi’nde okuyan oğulları Mehmet’in okuluna yakın olduğu için bu siteden ev kiraladıkları belirtildi. Eski başbakanlara görevi bıraktıktan sonra 5 koruma verilirken Davutoğlu’na terör nedeniyle 15 koruma verildiği de öğrenildi. Davutoğlu'nun evi eski CHP lideri Deniz Baykal’ın evine de 500 metre mesafede bulunuyor.


Posta



Geri Dön