28 / 04 / 2024

İşte Ankara kulislerinde konuşulan asgari ücret

İşte Ankara kulislerinde konuşulan asgari ücret

Tecrübeli Ankara gazetecisi Erdal Sağlam, iktidarın seçim planı çerçevesinde konuşulan asgari ücreti telafuz etti. Enflasyonun baz etkisiyle düşeceği ve asgari ücretin artacağı üzerine kurulan planı bozacak iki öneli etken var.



Tecrübeli Ekonomi Gazetecisi Erdal Sağlam, asgari ücrete gelebilecek zamla ilgili  Ankara  kulislerinde konuşulanları değerlendirdiği videosunda zam oranının yüzde 70 civarında olabileceği ve 5 bin 500 olan asgari ücretin de 10 bin liraya yaklaşacağını ifade etti. Ankara'nın nabzını tutan gazeteci Erdal Sağlam, Ankara kulislerinde asgari ücretin yıl başında yapılacak zamla birlikte 10 bin liranın üstüne çıkarılabileceğinin konuşulduğunu aktardı.

İktidarın seçim planı

Siyasetin ekonomideki sorunları göz ardı etmesiyle ilgili eleştiriler olduğunu hatırlatan Sağlam ekonomi bozulmaya ve gündem olmaya devam ediyor. Seçime dönük ekonomi politikalarının da önemli bir gündem maddesi olduğunu aktaran deneyimli gazetecisi, iktidarın enflasyonu göreceli olarak düştüğü ve asgari ücretin nispi olarak artırıldı ve gelir dağılımının kısmen düzeltildiği bir ortamda seçime gitmeyi planladığını söyledi.  

Asgari ücret 10 bin liranın üzerine çıkabilir

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön