07 / 05 / 2024

İşte depremin ardından DASK’ın ödediği tazminat miktarı!

İşte depremin ardından DASK’ın ödediği tazminat miktarı!

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem afetinin ardından hızla harekete geçen DASK, felaketin yaşandığı günden bu yana yapılan ihbar sayısı ve şimdiye dek ödediği tazminat rakamını açıkladı.



CAN KAYBI SAYISI 41 BİNİ AŞTI, 118 BİN BİNA ACİLEN YIKILACAK!

Diğer yandan AFAD tarafından yapılan açıklamada 11 ili vuran deprem nedeniyle can kaybı sayısının 41 bin 156’ya ulaştığı bildirilmişti.

İşte depremin ardından DASK’ın ödediği tazminat miktarı!

AFAD açıklamasında, bölgede arama kurtarma çalışmalarının Hatay ili ağırlıklı devam ettiği, sona gelmek üzere çalışmaların planlandığı ve vefat sayısının 41 bin 156 olduğu vurgulanarak,  20 bin 870 binada enkaz çalışmalarının yürütüldüğü bilgisini vermişti.

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise, deprem bölgesindeki şehirlerde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını bildirmiş, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını söylemişti.

Bakan Kurum, Gaziantep AFAD’da kurulu Deprem Koordinasyon Merkezi’nde yapılan toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, 11 ilde büyük can kayıpları ve hasara yol açan depremlerin, tarihin gördüğü en büyük doğal afetlerden biri olduğunu dile getirmişti.


Geri Dön