29 / 04 / 2024

İşte İngiltere'deki bacakları büyüyen ev!

İşte İngiltere'deki bacakları büyüyen ev!

İngiltere'nin Wraysbury şehrinde yaşayan bir çift evlerini bacakları büyüyen bir ev şeklinde tasarladılar. Tasarımı BAT Dizayn'a ait olan ev düğmeye basıldığında 800 mm yukarı kalkıyor.



İngiltere'nin Wraysbury şehrinde, 5 kez sel felaketiyle karşı karşı kalan bir çift, evlerini afet durumunda yukarı aşağı alınabilecek bir şekilde tasarlattı. 


Erica ve Peter çiftine İngiltere'nin Middlesex Bölgesinde Thames Nehri kıyısında bir ev satın aldığında taşkın riskinin %1 olduğu söylendi. Ancak çift, emlakçı tarafından dolandırıldığını 15 yıl içinde; en kötüsü 2014'te olmak üzere 5 büyük sel felaketi yaşayınca anladı. Londra merkezli bir tasarım firması olan BAT Dizayn ile temasa geçen çift, afet durumunda önemli şeyler için güvenli bir sığınak sağlamak, boş zamanlarını geçirmek için kullanışlı bir alan tasarlamalarım istedi. Tasarladıkları yapının adı "Bacakları büyüyen ev". Dört adet hidrolik bacak entegre edilen bina düğmeye basıldığında 800 mm yukarı kalkıyor, yine düğme yardımıyla aşağı iniyor. 


 İşte İngiltere deki bacakları büyüyen ev!


Konumu ve ağırlığı ne olursu olsun, küçük binaları sorunsuzca kaldırıbilme garantili hidrolik sistem kullanılan binada, birinci sınıf kalitede kereste kullanıldı. Binanın bir duvarı yeşil renge boyanırken, her bir sütun arasında alüminyum kompozit ayna yerleştirildi. Yerleştirilen bu aynalar her sütunda boşluk içinde bir sonsuzluk etkisi yaratıyor. 



Ceren KUMBASAR/Cumhuriyet


Geri Dön